Ristet rød paprika-aioli
Lær hvordan du lager en deilig roasted red pepper aioli. Perfekt som dip eller saus til grillmat og tapas. Enkel å lage hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 hele ovnsbakte røde paprikaer
- 2/3 kopp fersk basilikum
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 3 fedd hvitløk, skrelt og delt i to, eller mer etter smak
- 1 ½ kopp lett majones (for eksempel Hellmann's® Light)
- 2 teskjeer hvitt sukker
- 1 teskje salt, eller etter smak
- 1 teskje malt svart pepper, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Legg de ovnsbakte røde paprikaene og basilikum i en foodprocessor; puls til det er grovhakket og godt blandet. Tilsett sitronsaft; puls tre ganger. Fordel hvitløksfeddene over blandingen; puls 4 til 5 ganger for å hakke dem. Tilsett majones og sukker; puls til det er jevnt og glatt, 5 til 7 ganger. Smak til med salt og pepper.