Ristet rød paprika-aioli

Ristet rød paprika-aioli

Lær hvordan du lager en deilig roasted red pepper aioli. Perfekt som dip eller saus til grillmat og tapas. Enkel å lage hjemme!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 hele ovnsbakte røde paprikaer
  • 2/3 kopp fersk basilikum
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 3 fedd hvitløk, skrelt og delt i to, eller mer etter smak
  • 1 ½ kopp lett majones (for eksempel Hellmann's® Light)
  • 2 teskjeer hvitt sukker
  • 1 teskje salt, eller etter smak
  • 1 teskje malt svart pepper, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Legg de ovnsbakte røde paprikaene og basilikum i en foodprocessor; puls til det er grovhakket og godt blandet. Tilsett sitronsaft; puls tre ganger. Fordel hvitløksfeddene over blandingen; puls 4 til 5 ganger for å hakke dem. Tilsett majones og sukker; puls til det er jevnt og glatt, 5 til 7 ganger. Smak til med salt og pepper.