Svart kikerter med potet
Lær hvordan du lager black chana med potet, en velsmakende og næringsrik hovedrett som passer perfekt til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp tørkede svarte kikerter (garbanzo-bønner)
- 1 ½ teskje salt, delt
- ½ teskje natron
- 1 liter vann
- 1 løk, hakket
- 1 fedd hvitløk, hakket, eller mer etter smak
- 1 (2,5 cm) stykke fersk ingefær, hakket
- 3 spiseskjeer vann
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- ¼ teskje spisskummenfrø
- 2 klyper asafoetida-pulver
- 4 poteter, skrellet og delt i fire
- 1 teskje malt koriander
- 1 teskje garam masala
- ¼ teskje malt gurkemeie
- ¼ teskje cayennepepper
- 2 kopper vann
- 3 spiseskjeer tamarindpasta, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 1Sort og rens kikerter og skyll dem i kaldt vann; la dem renne av. Bland kikerter, 1/2 teskje salt og natron i en stor bolle; tilsett 1 liter vann. La kikertene blø i 24 timer; sil av vannet.
- 2Bland løk, hvitløk og ingefær i en blender; tilsett 3 spiseskjeer vann. Kjør blenderen på høy hastighet til en jevn pasta dannes.
- 3Varm opp vegetabilsk olje i en 4-liters kjele over middels høy varme. Tilsett spisskummenfrø og asafetida; kok og rør til asafetidaen utvider seg og spisskummenfrøene blir mørkere, ca. 1 minutt. Rør løkpastaen inn i spisskummenblandingen, og vær forsiktig så den ikke spruter. Kok og rør til blandingen er godt blandet og aromatisk, ca. 5 minutter.
- 4Rør inn kikerter, poteter, 1 teskje salt, koriander, garam masala, gurkemeie og cayennepepper i løk-spisskummenblandingen; tilsett 2 kopper vann. Kok opp væsken og dekk til kjelen; skru ned varmen og la det småkoke forsiktig i 1 time. Rør inn tamarindpastaen i kikertblandingen; kok, og rør av og til, i ytterligere 10 minutter.