Svart kikerter med potet

Svart kikerter med potet

Lær hvordan du lager black chana med potet, en velsmakende og næringsrik hovedrett som passer perfekt til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp tørkede svarte kikerter (garbanzo-bønner)
  • 1 ½ teskje salt, delt
  • ½ teskje natron
  • 1 liter vann
  • 1 løk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, hakket, eller mer etter smak
  • 1 (2,5 cm) stykke fersk ingefær, hakket
  • 3 spiseskjeer vann
  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • ¼ teskje spisskummenfrø
  • 2 klyper asafoetida-pulver
  • 4 poteter, skrellet og delt i fire
  • 1 teskje malt koriander
  • 1 teskje garam masala
  • ¼ teskje malt gurkemeie
  • ¼ teskje cayennepepper
  • 2 kopper vann
  • 3 spiseskjeer tamarindpasta, eller mer etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Sort og rens kikerter og skyll dem i kaldt vann; la dem renne av. Bland kikerter, 1/2 teskje salt og natron i en stor bolle; tilsett 1 liter vann. La kikertene blø i 24 timer; sil av vannet.
  2. 2Bland løk, hvitløk og ingefær i en blender; tilsett 3 spiseskjeer vann. Kjør blenderen på høy hastighet til en jevn pasta dannes.
  3. 3Varm opp vegetabilsk olje i en 4-liters kjele over middels høy varme. Tilsett spisskummenfrø og asafetida; kok og rør til asafetidaen utvider seg og spisskummenfrøene blir mørkere, ca. 1 minutt. Rør løkpastaen inn i spisskummenblandingen, og vær forsiktig så den ikke spruter. Kok og rør til blandingen er godt blandet og aromatisk, ca. 5 minutter.
  4. 4Rør inn kikerter, poteter, 1 teskje salt, koriander, garam masala, gurkemeie og cayennepepper i løk-spisskummenblandingen; tilsett 2 kopper vann. Kok opp væsken og dekk til kjelen; skru ned varmen og la det småkoke forsiktig i 1 time. Rør inn tamarindpastaen i kikertblandingen; kok, og rør av og til, i ytterligere 10 minutter.