Dødskskrempai

Dødskskrempai

Lær hvordan du lager en smakfull date sour cream pie med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til helgekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper rømme
  • 3/4 kopp hvitt sukker
  • 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 3 eggeplommer
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 kopp hakkede dadler
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 kopp valnøtter
  • 1 (23 cm) paibunn, stekt
  • 3 eggehviter
  • 1/4 teskje krem av tartar
  • 6 spiseskjeer hvitt sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2For å lage fyllet: Bland rømme, ¾ kopp sukker, maisstivelse, eggeplommer og kanel i en tykk kjele; kok opp under omrøring til det tykner. Rør inn dadlene, fjern deretter fra varmen og la stå i 15 minutter, eller til dadlene er myke. Tilsett vanilje og valnøtter i blandingen; hell i paibunnen.
  3. 3For å lage marengs: I en stor glass- eller metallskål, pisk eggehviter og kremortartar til det er skummende. Gradvis tilsett resten av sukkeret, og fortsett å piske til eggehvitene danner stive topper. Fordel marengsen over paisen, og dekk den helt. Stek i forvarmet ovn i 10 minutter, eller til marengsen er lett brunet.