Dødskskrempai
Lær hvordan du lager en smakfull date sour cream pie med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper rømme
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 3 spiseskjeer maisstivelse
- 3 eggeplommer
- 1 teskje malt kanel
- 1 kopp hakkede dadler
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp valnøtter
- 1 (23 cm) paibunn, stekt
- 3 eggehviter
- 1/4 teskje krem av tartar
- 6 spiseskjeer hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2For å lage fyllet: Bland rømme, ¾ kopp sukker, maisstivelse, eggeplommer og kanel i en tykk kjele; kok opp under omrøring til det tykner. Rør inn dadlene, fjern deretter fra varmen og la stå i 15 minutter, eller til dadlene er myke. Tilsett vanilje og valnøtter i blandingen; hell i paibunnen.
- 3For å lage marengs: I en stor glass- eller metallskål, pisk eggehviter og kremortartar til det er skummende. Gradvis tilsett resten av sukkeret, og fortsett å piske til eggehvitene danner stive topper. Fordel marengsen over paisen, og dekk den helt. Stek i forvarmet ovn i 10 minutter, eller til marengsen er lett brunet.