Byggetorte

Byggetorte

Lær hvordan du lager en deilig barley torte med vår enkle oppskrift. Perfekt for helgen eller spesielle anledninger. Enkelt, smakfullt og vakkert!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1/4 unser tørkede sopp (finnes i de fleste dagligvarebutikker)
  • 2 kopper varmt vann
  • 2 små løk, hakket
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 kopp perlebygg
  • 1 kopp kyllingbuljong
  • 3/4 teskje salt
  • 1/4 kopp fin, tørr brødsmule
  • 1/2 kopp grovt revet Fontinaost (ca. 1/4 pund)
  • 1 stort helt egg, lett pisket
  • 1 stort eggeplomme, lett pisket

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle la soppen trekke i det varme vannet. I en tykk kjele kokte du løken i smøret over moderat lav varme, av og til omrøring, i 15 minutter, eller til den er myk. Sil soppen gjennom en fin sil over i en bolle, og reserver væsken, og hakk den opp i 1/4-tommers biter. Rør byggkornene inn i løkblandingen, slik at det dekker godt, tilsett soppen, 1/2 kopp av den reserverte soppevæsken og 1/2 kopp av buljongen, og kok blandingen over moderat varme, under omrøring, i 5 minutter, eller til nesten all væsken er absorbert. Tilsett den gjenværende 1/2 koppen buljong og 1/2 kopp av den resterende reserverte soppevæsken, og kok blandingen, under omrøring, i 5 minutter, eller til væsken er absorbert. Rør inn den resterende soppevæsken og saltet, og kok blandingen, tilsett opp til 1/2 kopp ekstra vann hvis den er for tørr, i 12 minutter, eller til byggkornene er møre. Overfør byggblandingen til en kakeform med løs bunn og la den avkjøle helt. Smør en rund kakeform på 8 tommer (2 tommer dyp) og dekk den med brødsmuler, og bank ut overflødig. I en bolle blandes Fontina, hele egget, eggeplommen og byggblandingen forsiktig, men grundig, og skje blandingen i den forberedte formen, trykk den ned og jevn ut toppen. Dekk formen tett med folie, stek kaken i en forvarmet ovn på 400°F i 40 minutter, eller til den er stivnet, og la den avkjøle i formen på en rist i 10 minutter. Vend kaken ut på et serveringsfat og server den varm, i båter.
  2. 2I en liten bolle la soppen trekke i det varme vannet. I en tykk kjele kokte du løken i smøret over moderat lav varme, av