
Dampet soyamelk-krem
oppskrift på dampet soyamelk-krem, en myk og smakfull dessert som er enkel å lage. perfekt for soy-elskere og dessertentusiaster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper kald soyamelk, ferskpresset eller kjøpt
- 2. 1 ½ teskje mirin
- 3. 1 ½ teskje lys soyasaus
- 4. 2 teskje nigari utvannet med en knapp spiseskje vann
- 5. 1 kopp blandede friske sopp, som matsutaké, maitaké, shiitaké, shimeji og/eller enoki, i valgfri kombinasjon, renset og skåret i biter
- 6. 3 eller 4 stilker mitsuba, røttene fjernet, stilkene og bladene skåret i 1/2-tommers biter
- 7. ½ kopp fersk, kokt bambusskudd i terninger eller tynne skiver
- 8. 1 aspargesstilk, spiss delt i to på langs, og stilken skåret i tynne skiver på skrå, deretter blanchert i 30 eller 40 sekunder
Fremgangsmåte
- 11. Mål opp den kalde soyemelken i en kvartstor kjele og smak til med mirin og soyasaus. Tilsett nigari-blandingen og rør forsiktig for å blande. Prøv å unngå å danne skum mens du rører. Velg mellom høstversjonen og vårversjonen, og del deretter soppen eller bambusskuddene og aspargestilken mellom 4 og 6 varmebestandige kopper på én kopp. Hell forsiktig all, bortsett fra omtrent 1 spiseskje, av soyemelken-blandingen i koppene, og fordel den jevnt. La den 1 spiseskjeen bli igjen i målekannen. Ikke vær bekymret hvis noen av grønnsakene flyter opp til overflaten, men vær forsiktig så du ikke innlemmer luft mens du heller. Luftbobler vil ødelegge det endelige utseendet på retten, så bobler på overflaten av soyemelken bør lances eller dras til sidene med spissen av en tannpirker og fjernes. Tilsett den hakkede mitsubaen eller den skivede aspargestippen i soyemelken som er reservert i målekannen, og sett til side. Plasser de fylte koppene i en flatbunnet, lokket damper med et kledebeskyttet lokk. Sett damperen over middels varme. Når du hører at vannet koker, skru ned varmen for å opprettholde en veldig fin dampstrøm. Damp i 8 til 12 minutter (lenger tid for terningkuttede bambusskudd eller dypere kopper). Skyv forsiktig lokket til siden for å sjekke fremgangen. Det skal ha dannet seg litt klar væske ved kanten av hver kopp. Hvis det ikke har gjort det, stikk en tannpirker inn i midten av en eggekrem. Hvis tannpirkeren viser tegn til løs soyemelkrest, dekk til damperen igjen og kok i ytterligere 2 minutter. Hvis den kommer ut ren, fortsett til neste steg. Arranger forsiktig soyemelken-absorberte mitsuba-blader eller aspargestipper på toppen av hver eggekrem. Hvis du er flink med lange spisepinner, vil dette være lett å gjøre, og du vil begrense eksponeringen for den brennende dampen. Hvis ikke, bruk tang holdt med en grytehånd for å unngå å brenne deg. Dekk til damperen igjen og damp i ytterligere 2 til 3 minutter. Slå av varmen (hvis du bruker elektrisk komfyr, fjern damperen fra kokeplaten) og la eggekremene sette seg uforstyrret i 2 til 3 minutter. Vær forsiktig når du fjerner lokket på damperen for å unngå brannskader fra den fangede dampen. Hent eggekremene med grytehåndtak og/eller tang.
- 22. Mål opp den kalde soyemelken i en kvartstor kjele og smak til med mirin og soyasaus. Tilsett nigari-blandingen og rør forsiktig for å blande. Prøv å unngå å danne skum mens du rører.
- 33. Velg mellom høstversjonen og vårversjonen, og del deretter soppen eller bambusskuddene og aspargestilken mellom 4 og 6 varmebestandige kopper på én kopp. Hell forsiktig all, bortsett fra omtrent 1 spiseskje, av soyemelken-blandingen i koppene, og fordel den jevnt. La den 1 spiseskjeen bli igjen i målekannen. Ikke vær bekymret hvis noen av grønnsakene flyter opp til overflaten, men vær forsiktig så du ikke innlemmer luft mens du heller. Luftbobler vil ødelegge det endelige utseendet på retten, så bobler på overflaten av soyemelken bør lances eller dras til sidene med spissen av en tannpirker og fjernes.
- 44. Tilsett den hakkede mitsubaen eller den skivede aspargestippen i soyemelken som er reservert i målekannen, og sett til side.
- 55. Plasser de fylte koppene i en flatbunnet, lokket damper med et kledebeskyttet lokk. Sett damperen over middels varme. Når du hører at vannet koker, skru ned varmen for å opprettholde en veldig fin dampstrøm. Damp i 8 til 12 minutter (lenger tid for terningkuttede bambusskudd eller dypere kopper). Skyv forsiktig lokket til siden for å sjekke fremgangen. Det skal ha dannet seg litt klar væske ved kanten av hver kopp. Hvis det ikke har gjort det, stikk en tannpirker inn i midten av en eggekrem. Hvis tannpirkeren viser tegn til løs soyemelkrest, dekk til damperen igjen og kok i ytterligere 2 minutter. Hvis den kommer ut ren, fortsett til neste steg.
- 66. Arranger forsiktig soyemelken-absorberte mitsuba-blader eller aspargestipper på toppen av hver eggekrem. Hvis du er flink med lange spisepinner, vil dette være lett å gjøre, og du vil begrense eksponeringen for den brennende dampen. Hvis ikke, bruk tang holdt med en grytehånd for å unngå å brenne deg. Dekk til damperen igjen og damp i ytterligere 2 til 3 minutter.
- 77. Slå av varmen (hvis du bruker elektrisk komfyr, fjern damperen fra kokeplaten) og la eggekremene sette seg uforstyrret i 2 til 3 minutter. Vær forsiktig når du fjerner lokket på damperen for å unngå brannskader fra den fangede dampen. Hent eggekremene med grytehåndtak og/eller tang.
- 88. For å servere varm: Hvis du har lokk til de enkelte koppene, dekk eggekremene mens du fjerner dem fra damperen. Hvis du ikke har lokk og må holde eggekremene varme i noen minutter, legg et stykke bakepapir over hver eggekrem, og pass på å balansere det på kanten av koppen, og fest det deretter med en liten flat tallerken eller en skål. Det anbefales ikke å bruke folie for å holde koppene varme, fordi kondens lett dannes på undersiden og drypper ned på eggekremene, noe som kan lage små hull og ødelegge utseendet. Server så raskt som mulig, med skjeer.
- 99. Hvis du har lokk til de enkelte koppene, dekk eggekremene mens du fjerner dem fra damperen. Hvis du ikke har lokk og må holde eggekremene varme i noen minutter, legg et stykke bakepapir over hver eggekrem, og pass på å balansere det på kanten av koppen, og fest det deretter med en liten flat tallerken eller en skål. Det anbefales ikke å bruke folie for å holde koppene varme, fordi kondens lett dannes på undersiden og drypper ned på eggekremene, noe som kan lage små hull og ødelegge utseendet. Server så raskt som mulig, med skjeer.
- 1010. For å servere avkjølt: Når du fjerner koppene, sett dem på en rist for avkjøling, uten å dekke dem til. Når dampen ikke lenger er synlig, bruk papirhåndkle eller bomullspinner til å tørke bort eventuell væske som har samlet seg på overflaten. Dekk eggekremene tett med klar plastfolie, plasser dem i kjøleskapet, og avkjøl i minst 2 timer eller opptil 24 timer. Når de skal serveres, fjern plastfolien og server med skjeer.
- 1111. Når du fjerner koppene, sett dem på en rist for avkjøling, uten å dekke dem til. Når dampen ikke lenger er synlig, bruk papirhåndkle eller bomullspinner til å tørke bort eventuell væske som har samlet seg på overflaten. Dekk eggekremene tett med klar plastfolie, plasser dem i kjøleskapet, og avkjøl i minst 2 timer eller opptil 24 timer. Når de skal serveres, fjern plastfolien og server med skjeer.