
Mississippi Mud Pie
Lær hvordan du lager en klassisk Mississippi Mud Pie, en rik og kremet sjokoladedessert som garantert imponerer. Perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 9 sjokoladekjeks med grahamkjeks (én rull)
- 1/3 kopp hakkede pekannøtter
- 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 1 stang usaltet smør, skåret i biter
- 2 unser usøtet sjokolade, hakket
- 2 spiseskjeer hvetemel
- En klype salt
- 1 1/4 kopper sukker
- 2 spiseskjeer lys mais sirup
- 2 spiseskjeer kaffelikør
- 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 3 store egg
- 1 1/2 kopper kaldt kremfløte
- 1 spiseskje melis (melis-sukker)
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 3 spiseskjeer finhakkede pekannøtter
- Sjokoladesaus til å helle over (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Lag bunnen: Forvarm ovnen til 190 °C. Kjør grahamkjeks og pekannøtter i en food processor til det er finmalt. Tilsett det smeltede smøret og kjør til det er fuktig. Sett til side 2 spiseskjeer av sjokoladekrummen til topping, og trykk resten ned i bunnen og opp langs kantene på en 23 cm paiform. Stek til den er fast, ca. 10 minutter; overfør til en rist og la avkjøle.
- 2I mellomtiden lager du fyllet: Smelt smøret og sjokoladen i en middels stor kjele over middels varme, mens du rører. Ta av varmen, og rør inn mel og salt til det er glatt. Rør inn sukker, mais sirup, kaffelikør og vanilje. Tilsett eggene ett om gangen, og rør til det er jevnt. Hell fyllet i den forberedte bunnen og stek til det er fast og har sprekker på toppen (som en brownie), ca. 30 minutter. Overfør til en rist og la avkjøle litt, ca. 2 timer (paien bør fortsatt være litt varm).
- 3Lag pisket krem: Pisk kremfløten, melis og vanilje med en mikser til myke topper dannes. Topp paien med den piskede kremen, pekannøtter og den reserverte sjokoladekrummen. Drypp over sjokoladesaus.
- 4Fotograf: Kat Teutsch




