
Fennikelsafran-kompott
oppskriften på fennel-saffron compote er en unik dessert med delikate smaker av fennel og safran. perfekt for en spesiell anledning eller en smakfull avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 4 spiseskjeer olivenolje
- 2. 4 1/2 kopper hakkede friske fennikelfrø (omtrent 2 store)
- 3. 3 3/4 kopper hakket løk
- 4. 1 spiseskje fennikelfrø, knust
- 5. 3 1/2 teskjeer finhakket hvitløk
- 6. 1 1/2 kopper tørr hvitvin
- 7. 1 1/2 kopper hermetisk lavsalt kyllingkraft
- 8. 3/4 teskje (pakket) knuste safrantroer
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels varme. Tilsett fennikel, løk og fennikelfrø; kok til fennikel og løk er veldig møre, rør av og til, i omtrent 1 time. Tilsett hvitløk; rør i 2 minutter. Tilsett vin, buljong og safran; la det småkoke til det tykner, rør av og til, i omtrent 20 minutter. Krydre med salt og pepper. (Kan lages dagen før. Dekk til og avkjøl. Varm opp igjen over middels varme, rør ofte, før servering.)