
Quinoa-dessertpudding
Lær hvordan du lager en deilig quinoa dessert pudding med enkel oppskrift. Perfekt som sunn dessert eller snacks. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp rosiner
- 1/2 kopp mørk rom
- 2 kopper quinoa, skyllet og godt drenert
- 2 kopper helmelk
- 1 1/3 kopper kremfløte
- 1 1/3 kopper sukker
- 1/2 teskje salt
- 1 teskje malt kanel
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 3 store eggeplommer
- Ekstra malt kanel (til pynt)
Fremgangsmåte
- 1Bland rosiner og rom i en kjele. Kok opp. Ta av varmen. La det stå og svelle. Kok quinoa i en stor kjele med kokende vann til den er mør. Sil av vannet godt.
- 2Bland quinoa, melk, fløte, sukker, salt, kanel og muskatnøtt i en tykk stor gryte over middels varme. Kok opp under omrøring ofte. Skru ned varmen til lav. Kok til det meste av væsken har fordampet og puddingen er tykk, under stadig omrøring, i omtrent 15 minutter.
- 3Pisk eggeplommene i en stor bolle for å blande dem. Tilsett 1 kopp av puddingsblandingen og pisk godt. Ha blandingen tilbake i gryten. Tilsett rosiner og rom, og fortsett å røre til puddingen er tykk (ikke la den koke).
- 4Hell puddingen over i en stor glassbolle. Sett den i kjøleskapet til den er avkjølt. Strø over kanel før servering.