Simnel-kake

Simnel-kake

oppskrift på simnel cake, en saftig og søt kake med marsipan og tørket frukt, perfekt for påske eller helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 1 teskje bakepulver
  • 3. 1 teskje salt
  • 4. 3/4 kopp smør
  • 5. 3/4 kopp hvitt sukker
  • 6. 4 egg
  • 7. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 8. 2 kopper gyldne rosiner
  • 9. 1/4 kopp rosiner, hakket
  • 10. 1/2 kopp hakket kandisert frukt og skalletrester

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør en rund kakeform på 23 cm (9 tommer).
  2. 22. Sikt mel, bakepulver og salt sammen.
  3. 33. Pisk smør eller margarin og sukker sammen. Rør inn eggene ett om gangen. Tilsett vanilje og den siktede melblandingen. Vend inn rosinene og den kandiserte skalletblandingen godt.
  4. 44. Fordel røren i den forberedte formen.
  5. 55. Stek ved 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit) i 1 time og 45 minutter til 2 timer.
  6. 6Gir omtrent 16 porsjoner.