Simnel-kake
oppskrift på simnel cake, en saftig og søt kake med marsipan og tørket frukt, perfekt for påske eller helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvetemel
- 2. 1 teskje bakepulver
- 3. 1 teskje salt
- 4. 3/4 kopp smør
- 5. 3/4 kopp hvitt sukker
- 6. 4 egg
- 7. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 8. 2 kopper gyldne rosiner
- 9. 1/4 kopp rosiner, hakket
- 10. 1/2 kopp hakket kandisert frukt og skalletrester
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør en rund kakeform på 23 cm (9 tommer).
- 22. Sikt mel, bakepulver og salt sammen.
- 33. Pisk smør eller margarin og sukker sammen. Rør inn eggene ett om gangen. Tilsett vanilje og den siktede melblandingen. Vend inn rosinene og den kandiserte skalletblandingen godt.
- 44. Fordel røren i den forberedte formen.
- 55. Stek ved 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit) i 1 time og 45 minutter til 2 timer.
- 6Gir omtrent 16 porsjoner.