
Fruktknus-sundae
oppskrift på fruit crunch sundae, en frisk og søt dessert med sprø fruktskiver og iskrem. perfekt for sommerens varme dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp hurtigkokte (ikke instant) havregryn
- 2. 1/2 kopp søtet, revet kokosnøtt
- 3. 1/2 kopp skivede eller mandelfliser
- 4. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 5. 2 spiseskjeer godt honning
- 6. 8 til 10 jordbær, småternet
- 7. 1/2 kopp blåbær
- 8. 1/4 ananas, småternet
- 9. 2 kopper naturell yoghurt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Bland havregryn, kokos, mandler, olje og honning i en stor bolle til alt er godt blandet. Hell blandingen ut på et stekebrett og stek, rør om av og til med en slikkepott, til blandingen blir jevnt gyllenbrun, ca. 20 minutter.
- 33. Ta granolaen ut av ovnen og la den avkjøle, rør om én gang underveis.
- 44. Bland jordbær, blåbær og ananas i en bolle. I fire iskrem- eller dessertglass, legg lagvis først frukt, deretter yoghurt, og til slutt den avkjølte granolaen, til glassene er fylt. Server med en lang skje.