Sjokoladekake med Armagnac-is

Sjokoladekake med Armagnac-is

oppskrift på en rik sjokoladekake servert med kremet armagnac-is, perfekt for en elegant dessert. enkel å lage og garantert imponerende.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 8 ounces smør
  • 8 ounces bittersøt sjokolade
  • 4 hele egg
  • 4 eggeplommer
  • 3 ounces sukker
  • 2 1/4 spiseskjeer mel
  • Smør til formen
  • Mel til formen

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. 2Øverst i et dobbelkoker over middels varme smeltes smør og sjokolade sammen, mens det vispes for å blande. Når sjokolade og smør er helt smeltet, tas det av varmen.
  3. 3I en blandebolle vispes hele egg og eggeplommer sammen med sukkeret til en jevn blanding, vær forsiktig så du ikke innarbeider luft. Når sjokolade- og smørblandingen har avkjølt seg, tilsettes egg- og sukkerblandingen. Deretter tilsettes melet for hånd med en visp, igjen forsiktig for å unngå å innarbeide luft.
  4. 4Smør og mel smøres i fire kakeformer (ca. 115 gram hver), og formene bankes lett for å fjerne overflødig mel. Deretter helles sjokolade- og smørrøren i formene.
  5. 5Plasser formene midt i ovnen og stek i 8 minutter.
  6. 6Avkjøl litt før de løsnes fra formene og serveres varme.
  7. 7Armagnac-is:
  8. 81 liter halvt og helt (half-and-half)
  9. 93 ss Armagnac
  10. 101 kopp sukker
  11. 119 eggeplommer
  12. 12Varm opp halvt og helt og Armagnac i en kjele over middels varme til det begynner å koke, deretter tas kjelen av varmen.
  13. 13Mens det varmes opp, vispes sukker og eggeplommer i en bolle til en lys sitrongul farge.
  14. 14Tilsett sukker- og eggeplommeblandingen i halvt og helt-blandingen, og varm opp igjen på svak varme. Rør kontinuerlig med en tresleiv til skummet på toppen forsvinner, og blandingen tykner og dekker barten av skjeen.
  15. 15Ta kjelen umiddelbart av varmen og stopp kokeprosessen ved å plassere den i en bolle med is, og rør i blandingen for å avkjøle den.
  16. 16Frys i en iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner.