
Sjokoladekake med Armagnac-is
oppskrift på en rik sjokoladekake servert med kremet armagnac-is, perfekt for en elegant dessert. enkel å lage og garantert imponerende.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 8 ounces smør
- 8 ounces bittersøt sjokolade
- 4 hele egg
- 4 eggeplommer
- 3 ounces sukker
- 2 1/4 spiseskjeer mel
- Smør til formen
- Mel til formen
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader.
- 2Øverst i et dobbelkoker over middels varme smeltes smør og sjokolade sammen, mens det vispes for å blande. Når sjokolade og smør er helt smeltet, tas det av varmen.
- 3I en blandebolle vispes hele egg og eggeplommer sammen med sukkeret til en jevn blanding, vær forsiktig så du ikke innarbeider luft. Når sjokolade- og smørblandingen har avkjølt seg, tilsettes egg- og sukkerblandingen. Deretter tilsettes melet for hånd med en visp, igjen forsiktig for å unngå å innarbeide luft.
- 4Smør og mel smøres i fire kakeformer (ca. 115 gram hver), og formene bankes lett for å fjerne overflødig mel. Deretter helles sjokolade- og smørrøren i formene.
- 5Plasser formene midt i ovnen og stek i 8 minutter.
- 6Avkjøl litt før de løsnes fra formene og serveres varme.
- 7Armagnac-is:
- 81 liter halvt og helt (half-and-half)
- 93 ss Armagnac
- 101 kopp sukker
- 119 eggeplommer
- 12Varm opp halvt og helt og Armagnac i en kjele over middels varme til det begynner å koke, deretter tas kjelen av varmen.
- 13Mens det varmes opp, vispes sukker og eggeplommer i en bolle til en lys sitrongul farge.
- 14Tilsett sukker- og eggeplommeblandingen i halvt og helt-blandingen, og varm opp igjen på svak varme. Rør kontinuerlig med en tresleiv til skummet på toppen forsvinner, og blandingen tykner og dekker barten av skjeen.
- 15Ta kjelen umiddelbart av varmen og stopp kokeprosessen ved å plassere den i en bolle med is, og rør i blandingen for å avkjøle den.
- 16Frys i en iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner.