Eplefritters
Lær hvordan du lager deilige og sprø apple fritters med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til kaffebesøket.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. Vegetabilsk olje til dypsteking
- 2. 2 kopper hvetemel
- 3. 1/2 kopp pluss 3 spiseskjeer sukker
- 4. 2 1/4 teskjeer bakepulver
- 5. 2 teskjeer malt kanel
- 6. 1 1/4 teskjeer salt
- 7. 2 store egg
- 8. 3/4 kopp helmelk
- 9. 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 10. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 11. 2 Granny Smith- epler, kjernet og skåret i små terninger
- 12. Melis, til å drysse over, valgfritt
- 13. Serveringsforslag: frokostpølser og bacon
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp et par centimeter vegetabilsk olje i en tykkbunnet gryte eller en nederlandsk ovn over middels til svak varme til en dypfriteringstermometer som er satt inn i oljen viser 340 grader Fahrenheit.
- 3I en blandingsbolle, bland mel, sukker, bakepulver, kanel og salt. I en separat bolle, pisk eggene med en gaffel, og tilsett deretter melk, smeltet smør og vanilje. Vend forsiktig inn de tørre og våte ingrediensene til de akkurat er blandet (ikke overbland). Rør inn eplene, tilsett nok til å lage en veldig klumpete røre.
- 4Slipp store skjeer med røre i den varme oljen, 6 til 8 om gangen. Friter til de er gyldne og sprø, ca. 4 til 6 minutter. Ta opp og la renne av på kjøkkenpapir. Dryss rikelig med melis og server varm med pølser og bacon!