En enkel coq au vin
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull coq au vin. Perfekt for en varmende middag i helgen. En klassisk fransk rett med rike smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper olivenolje
- 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar
- 1 flaske rødvin (750 milliliter)
- 1 spiseskje hakket fersk estragon
- 1 spiseskje hakket fersk kruspersille
- 1 spiseskje hakket fersk gressløk
- 1 spiseskje hakket fersk persille
- 4 bunt grønne løk, hakket
- 3 bokser (ca. 170 gram hver) med soppskiver og stilker
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje i en stor gryte over middels varme; stek kyllingen i det varme oljen til den er brunet, ca. 5 minutter på hver side. Tilsett rødvin, estragon, kjørvel, gressløk og persille til kyllingen; bland godt.
- 2Bland grønn løk og sopp inn i kyllingblandingen; la det småkoke, rør av og til, til væsken er redusert til en tykk saus og kyllingen ikke lenger er rosa i midten, ca. 1 time. En hurtigtermometer som settes inn i midten bør vise minst 74 °C.