Parmesan- og tomatpai

Parmesan- og tomatpai

Lær hvordan du lager en deilig parmesan tomato pie, perfekt som forrett eller lett middag. En enkel oppskrift med friske tomater og ost.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1 oppskrift på paideig til en 23 cm enkeltbunnspai
  • 1/2 kopp revet Parmesanost
  • 2 store tomater, frøet og skivet
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1 søt løk (som Vidalia®), finhakket
  • 1/2 kopp fersk basilikum, hakket
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1 kopp revet Parmesanost, delt
  • 1/2 kopp Dijon-sennep
  • 1/4 kopp majones

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  2. 2Trykk paideigen inn i en 23 cm stor paiform; strø over 1/2 kopp Parmesanost. Dypp tomatskivene i mel, og dekk begge sider. Legg et lag med de dekkede tomatskivene oppå Parmesanosten. Topp med halvparten av løken, halvparten av basilikumen, halvparten av saltet og halvparten av svart pepper. Gjenta lagene med 1/2 kopp Parmesanost og resten av tomatene, løken, basilikumen, saltet og pepperet, og avslutt med 1/2 kopp Parmesanost.
  3. 3Rør sammen sennep og majones i en bolle. Fordel over laget med Parmesanost.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til osten er smeltet og bobler, ca. 25 minutter.