Ikke min bestemors rosenkål
Oppdag en spennende måte å tilberede brusselsprouts på med denne oppskriften som utfordrer tradisjonelle smaker. Perfekt for en smakfull forrett eller sidesrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 kopper rosenkål, renset og delt i to
- 1/2 kopp hakket løk
- 1/2 kopp hakkede sopp
- 15 utkjernede Kalamata-oliven, drenert (sett til side 1/2 teskje av lake) og hakket
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 4 teskjeer sitronpepper-krydder (for eksempel Mrs. Dash®)
- 1 spiseskje Sriracha-saus
- 1 spiseskje hakket frisk dill
- kvernet svart pepper etter smak
- 2 spiseskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Bland spirer, løk, sopp, oliven, sitronsaft, hvitløk, sitronpepper-krydder, Sriracha, dill og svart pepper i en stor bolle; rør godt for å krydre grønnsakene jevnt.
- 2Varm opp olivenolje i en non-stick stekepanne over middels høy varme. Stek rosenkål i den varme oljen, rør av og til, til de er møre og sprø, ca. 10 minutter.