Søtpotetfries i ovn med tre dipper
Lær hvordan du lager sprø søtpotet ovnsfrites med tre deilige dipper. Perfekt som snacks eller forrett. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 mellomstore søtpoteter, skåret i 1/4-tommers båter
- 2 ss vegetabilsk olje
- 1 ts kosher salt
- 1/2 ts knust svart pepper
- Karamellisert løkdip:
- 3/4 kopp Mott's naturlige eplesaus
- 2 ss usaltet smør
- 3 ss lyst brunt sukker
- 2 mellomstore gule løk, tynne skiver
- Chipotle-ketchupdip:
- 1/4 kopp Mott's naturlige eplesaus
- 1/3 kopp ketchup
- 2 ss majones
- 1/8 ts chipotle chili pulver
- 1/4 ts hvitløkspulver
- Sennepsdipp:
- 1/4 kopp Mott's naturlige eplesaus
- 2 ss grovkornet sennep
- 1/4 kopp lønnesirup
- 1 ts melasse
Fremgangsmåte
- 1For pommes frites, forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Lettiskol oljepakket bakeplate, og tørk bort overflødig olje med et kjøkkenpapir.
- 3Plasser den forberedte bakeplaten i en rist i den tredje delen av ovnen.
- 4Vend søtpotetene med vegetabilsk olje og salt i en middels stor bolle.
- 5Legg søtpotetbåtene i ett lag på den oppvarmede bakeplaten. Stek i 15 minutter eller til de får en fin gyllenbrun skorpe.
- 6Snu potetene med en slikkepott og stek ytterligere 10–15 minutter til de er sprø og har fått farge.
- 7Caramelized Løk Dip: Mens potetene stekes, smelt smør i en stekepanne over middels varme.
- 8Tilsett brunt sukker og løk. Kok til løken er karamellisert.
- 9Mos de karamelliserte løkene, eplesaus og rømme i en blender eller food processor.
- 10Kan serveres varm eller kald sammen med pommes frites.
- 11Chipotle Ketchup Dip: Visp sammen eplesaus, ketchup, majones og krydder.
- 12Server kald eller varm som dip til søtpotetfrites.
- 13Mustard Dipping Sauce: Visp sammen eplesaus, sennep, sirup og melasse.
- 14Server kald eller varm som dip til søtpotetfrites.