Søtpotetfries i ovn med tre dipper

Søtpotetfries i ovn med tre dipper

Lær hvordan du lager sprø søtpotet ovnsfrites med tre deilige dipper. Perfekt som snacks eller forrett. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 mellomstore søtpoteter, skåret i 1/4-tommers båter
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 1 ts kosher salt
  • 1/2 ts knust svart pepper
  • Karamellisert løkdip:
  • 3/4 kopp Mott's naturlige eplesaus
  • 2 ss usaltet smør
  • 3 ss lyst brunt sukker
  • 2 mellomstore gule løk, tynne skiver
  • Chipotle-ketchupdip:
  • 1/4 kopp Mott's naturlige eplesaus
  • 1/3 kopp ketchup
  • 2 ss majones
  • 1/8 ts chipotle chili pulver
  • 1/4 ts hvitløkspulver
  • Sennepsdipp:
  • 1/4 kopp Mott's naturlige eplesaus
  • 2 ss grovkornet sennep
  • 1/4 kopp lønnesirup
  • 1 ts melasse

Fremgangsmåte

  1. 1For pommes frites, forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Lettiskol oljepakket bakeplate, og tørk bort overflødig olje med et kjøkkenpapir.
  3. 3Plasser den forberedte bakeplaten i en rist i den tredje delen av ovnen.
  4. 4Vend søtpotetene med vegetabilsk olje og salt i en middels stor bolle.
  5. 5Legg søtpotetbåtene i ett lag på den oppvarmede bakeplaten. Stek i 15 minutter eller til de får en fin gyllenbrun skorpe.
  6. 6Snu potetene med en slikkepott og stek ytterligere 10–15 minutter til de er sprø og har fått farge.
  7. 7Caramelized Løk Dip: Mens potetene stekes, smelt smør i en stekepanne over middels varme.
  8. 8Tilsett brunt sukker og løk. Kok til løken er karamellisert.
  9. 9Mos de karamelliserte løkene, eplesaus og rømme i en blender eller food processor.
  10. 10Kan serveres varm eller kald sammen med pommes frites.
  11. 11Chipotle Ketchup Dip: Visp sammen eplesaus, ketchup, majones og krydder.
  12. 12Server kald eller varm som dip til søtpotetfrites.
  13. 13Mustard Dipping Sauce: Visp sammen eplesaus, sennep, sirup og melasse.
  14. 14Server kald eller varm som dip til søtpotetfrites.