Mors 5-stjerners sitronmarengspai
oppskrift på mom's 5-star lemon meringue pie - en perfekt sitronpai med luftig marengs, ideell for spesielle anledninger og helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Fyll:
- 2 bokser (14 unser) søtet kondensert melk
- 6 eggeplommer
- 1/2 kopp sitronsaft
- 2 teskjeer sitrusskall (revet sitronskall)
- 1 (20 cm) dypt paibunn av grahamkjeks
- 6 eggehviter
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 2Pisk kondensert søtet melk, eggeplommer, sitronsaft og sitronskall sammen i en bolle til det er glatt; hell det i paibunnen.
- 3Pisk eggehviter med en elektrisk mikser i en glass- eller metallbolle til det blir skummende. Tilsett gradvis sukker og vaniljeekstrakt, og fortsett å piske til stive topper dannes. Løft vispen eller vispet rett opp: eggehvitene vil danne skarpe topper; skje det over paien for å dekke den helt.
- 4Stek paien i den forvarmede ovnen til tuppene av fyllet begynner å bli brune, ca. 3 minutter.