Rød djevels matkake
Lær hvordan du lager en saftig og rik red devil's food cake med denne enkle oppskriften. Perfekt for sjokoladeelskere og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvitt sukker
- 1/2 kopp kakaopulver
- 1/2 kopp fettstoff
- 2 egg
- 2 kopper hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp melk
- 1 kopp kokende vann
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform.
- 2Pisk sukker, kakaopulver og fettstoff sammen i en stor bolle med en elektrisk mikser til det blir lyst og luftig. Pisk inn ett egg av gangen til det er jevnt. Sikt sammen 2 kopper mel, natron og salt i en separat bolle. Tilsett melblandingen og melken vekselvis, og pisk godt mellom hver gang. Rør inn kokende vann og vaniljeekstrakt for å lage en tynn røre. Hell røren i den forberedte bakeformen.
- 3Stek i forvarmet ovn til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 minutter. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter før den tas ut og avkjøles helt på en rist.




