Rød djevels matkake

Rød djevels matkake

Lær hvordan du lager en saftig og rik red devil's food cake med denne enkle oppskriften. Perfekt for sjokoladeelskere og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper hvitt sukker
  • 1/2 kopp kakaopulver
  • 1/2 kopp fettstoff
  • 2 egg
  • 2 kopper hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 1 kopp melk
  • 1 kopp kokende vann
  • 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform.
  2. 2Pisk sukker, kakaopulver og fettstoff sammen i en stor bolle med en elektrisk mikser til det blir lyst og luftig. Pisk inn ett egg av gangen til det er jevnt. Sikt sammen 2 kopper mel, natron og salt i en separat bolle. Tilsett melblandingen og melken vekselvis, og pisk godt mellom hver gang. Rør inn kokende vann og vaniljeekstrakt for å lage en tynn røre. Hell røren i den forberedte bakeformen.
  3. 3Stek i forvarmet ovn til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 minutter. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter før den tas ut og avkjøles helt på en rist.