Thai reker- og kamskjellcurry

Thai reker- og kamskjellcurry

Lær hvordan du lager en deilig thai shrimp and clam curry. En enkel oppskrift perfekt for middagen. Fra forberedelse til ferdig rett på kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer peanøttolje
  • 1 stor løk, delt i to og skåret i skiver på langs
  • 1 stor rød paprika, fjernet frøene og skåret i skiver på langs
  • 1 spiseskje hakket fersk ingefær
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 teskje rød chilipasta, eller mer etter smak
  • 1 (400 ml) boks kokosmelk
  • 4 store ferske kamskjell, vasket
  • 1/4 kopp kyllingkraft, eller mer etter behov (valgfritt)
  • 1 fersk lime
  • 1 teskje fiskesaus
  • 1 teskje brunt sukker
  • 3 spiseskjeer hakket fersk basilikum, delt, eller mer etter smak
  • 12 store reker, skrelte og renset

Fremgangsmåte

  1. 1Varm peanøttolje i en stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk og rød paprika; stek til de er myke, ca. 4 minutter. Reduser varmen til middels. Tilsett ingefær og hvitløk; kok og rør til det dufter, 1 til 2 minutter. Rør inn rød chilipaste og kokosmelk. Tilsett muslinger og la det småkoke til smakene har blandet seg, 3 til 5 minutter. Hvis curryen virker for tykk, rør inn kyllingkraft.
  2. 2Riv finhakket skall av lime. Rør inn halvparten av skallet i curryen sammen med fiskesaus og brunt sukker. Press litt limejuice i curryen. Rør inn halvparten av basilikumen og reker; la curryen småkoke til rekene er ugjennomsiktige og gjennomkokte, 5 til 10 minutter. Tynn ut curryen med mer kyllingkraft om nødvendig.
  3. 3Ta muslingene ut av curryen, la juicen renne tilbake i kjelen, og kast dem. Bland inn resten av limeskallet og basilikumen før servering.