Srnci Hrbet: tsjekkisk dessert
oppskrift på srnci hrbet, en tradisjonell tsjekkisk dessert. lær hvordan du lager denne søte og deilige retten hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- Fyll:
- 3 spiseskjeer rom, eller etter behov
- 4 ½ spiseskjeer finhakkede valnøtter
- Kake:
- 1/3 kopp smør
- ½ kopp hvitt sukker
- 2 ½ spiseskjeer hvitt sukker
- 2 egg, separert
- ½ kopp melk
- ½ kopp hvetemel
- 2 spiseskjeer kakaopulver
- 1 ½ teskjeer bakepulver
- ¾ kopp smør, myknet
- 2 spiseskjeer smør, myknet
- ½ kopp hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 1Hell rom over de hakkede valnøttene i en liten bolle; la det trekke i 1 time.
- 2Smør og mel en 23 cm lang kakeform.
- 3Bland 1/3 kopp smør og 1/2 kopp pluss 2 1/2 spiseskjeer sukker sammen med en elektrisk mikser i en stor bolle; pisk inn eggeplommer til det blir lyst og luftig. Tilsett melk, mel, kakaopulver og bakepulver; bland til en jevn røre dannes.
- 4Pisk eggehvitene i en separat bolle til myke topper dannes. Løft vispen eller vispen rett opp: eggehvitene vil danne myke topper.
- 5Skje 1/3 av eggehvitene i røren med en slikkepott. Rør forsiktig med slikkepotten rundt kantene av røren, løft bunnen opp og over midten, og gjenta til alt er godt blandet. Tilsett resten av eggehvitene og vend forsiktig inn til det er jevnt fordelt.
- 6Hell røren i den forberedte kakeformen og plasser den i en kald ovn (ikke forvarmet).
- 7Still ovnen på 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit); stek i 15 minutter. Øk temperaturen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit); stek til toppen spretter tilbake når den lett trykkes på, ytterligere 25 til 30 minutter.
- 8La kaken avkjøle i formen i 15 minutter før den flyttes over på en avkjølingsrist for å avkjøles helt, ca. 30 minutter til.
- 9Bland 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer smør og 1/2 kopp sukker sammen med valnøtt- og romblandingen. Overfør den avkjølte kaken til et serveringsfat; del den i to på langs. Fordel valnøttblandingen jevnt over den nederste halvdelen av kaken; legg på kakebunnen igjen; skjær vertikalt i skiver for servering.





