Rabarbrachili
oppskrift på rhubarb chili, en spennende rett som balanserer sødme og krydder. perfekt for de som liker unike smaker og enkel tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 3 kopper hakket fersk rabarbra (i 1/2-tommers biter)
- 1 løk, hakket
- 1 stor rød paprika, hakket
- 1 teskje havsalt
- 1 1/2 pund kjøttdeig av kalkun
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 spiseskjeer chilipulver
- 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 1 spiseskje hvitt sukker
- 1 1/2 teskje ground cumin (spisskummen)
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/4 teskje malt allehånde
- 1/8 teskje malt cayennepepper
- 2 bokser á 15 unser svarte bønner, skylt og drenert
- 2 bokser á 14,5 unser hakkede tomater
- 1 kopp frossen hvit mais
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje i en stor gryte over middels varme. Tilsett rabarbra, løk, rød paprika og salt; kok og rør til det er mørt, ca. 5 minutter. Tilsett karbonadedeig og hvitløk, og kok til kjøttet begynner å bli brunt, ca. 5 minutter.
- 2Rør inn chilipulver, kakaopulver, sukker, spisskummen, kanel, allehånde og cayennepepper i gryten; kok og rør i 3 minutter. Tilsett svarte bønner, hakkede tomater og mais; bland godt. Kok opp chili, skru ned varmen og la det småkoke under lokk til det er tykt og smakene har blandet seg, ca. 30 minutter. Smak til med salt og svart pepper.





