Hello Fresh Mobile Banner
Surdeigsamaranthhvete engelske muffins

Surdeigsamaranthhvete engelske muffins

oppskrift på smakfulle sourdough amaranth wheat english muffins, perfekte til frokost eller som et lite måltid. enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper sammalt hvete mel, delt
  • 1 kopp vann
  • 1/2 kopp surdeigsstarter
  • 1/2 kopp amarantmel
  • 2 spiseskjeer honning
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1 1/4 kopper hvetemel, eller mer etter behov
  • 3 spiseskjeer maisenna, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Bland 1 kopp fullkornsmel, vann og surdeigsstarter i en stor bolle. Rør godt og dekk med et rent kjøkkenhåndkle. La stå til det blir svampete, i 7 timer til 1 dag.
  2. 2Rør inn den gjenværende 1/2 kopp fullkornsmel, amarantmel, honning, natron og salt i surdeigsstarteren. Bland inn hvetemel, 1/2 kopp av gangen, til deigen ikke lenger er klissete. Elt forsiktig til deigen er glatt og elastisk.
  3. 3Kjevle ut deigen på en melet arbeidsflate til ca. 1/2 tomme tykkelse. Stikk ut sirkler med en 6 cm rund utstikker. Strø litt maisenna over et bakepapirkledd stekebrett. Legg rundene over på stekebrettet; strø toppene med resten av maismelet. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og la heve til de er puffete, ca. 45 minutter.
  4. 4Varm opp en stor stekepanne på middels varme. Legg rundene i den varme pannen og skru ned varmen til middels-lav. Stek til de er gyldne og kantene ser tørre ut, ca. 6 minutter på hver side. Overfør til en rist for å avkjøle helt.