Surdeigsamaranthhvete engelske muffins
oppskrift på smakfulle sourdough amaranth wheat english muffins, perfekte til frokost eller som et lite måltid. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1 1/2 kopper sammalt hvete mel, delt
- 1 kopp vann
- 1/2 kopp surdeigsstarter
- 1/2 kopp amarantmel
- 2 spiseskjeer honning
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1 1/4 kopper hvetemel, eller mer etter behov
- 3 spiseskjeer maisenna, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 1Bland 1 kopp fullkornsmel, vann og surdeigsstarter i en stor bolle. Rør godt og dekk med et rent kjøkkenhåndkle. La stå til det blir svampete, i 7 timer til 1 dag.
- 2Rør inn den gjenværende 1/2 kopp fullkornsmel, amarantmel, honning, natron og salt i surdeigsstarteren. Bland inn hvetemel, 1/2 kopp av gangen, til deigen ikke lenger er klissete. Elt forsiktig til deigen er glatt og elastisk.
- 3Kjevle ut deigen på en melet arbeidsflate til ca. 1/2 tomme tykkelse. Stikk ut sirkler med en 6 cm rund utstikker. Strø litt maisenna over et bakepapirkledd stekebrett. Legg rundene over på stekebrettet; strø toppene med resten av maismelet. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og la heve til de er puffete, ca. 45 minutter.
- 4Varm opp en stor stekepanne på middels varme. Legg rundene i den varme pannen og skru ned varmen til middels-lav. Stek til de er gyldne og kantene ser tørre ut, ca. 6 minutter på hver side. Overfør til en rist for å avkjøle helt.