Ham og ertersuppe

Ham og ertersuppe

oppskrift på ham og erte-suppe. en enkel og mettende suppe som passer perfekt til vinteren. lag den på under 30 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 skiver bacon
  • 2 spiseskjeer baconfett
  • 4 stilker selleri, hakket
  • 1 stor løk, hakket, eller mer etter smak
  • 3,8 liter vann
  • 1/4 teskje tørket timian
  • 1/4 teskje tørket salvie
  • 1/4 teskje løkpulver
  • 1/4 teskje tørket persille
  • Hvit pepper etter smak
  • 450 gram skinke, i terninger
  • 1 (454 gram) pose frosne erter

Fremgangsmåte

  1. 1Legg bacon i en stor gryte og kok opp på middels høy varme, vend av og til, til den er jevnt brunet, ca. 10 minutter. La baconet renne av på kjøkkenpapir; smuldre det i biter når det er avkjølt.
  2. 2Skru ned varmen til middels lav, og tilsett baconfett i gryten. Ha i selleri og løk; kok og rør til det begynner å bli gyllent. Hell sakte i vannet; kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og kok til grønnsakene er møre, ca. 1 time.
  3. 3Legg baconbitene tilbake i gryten. Strø over timian, salvie, løkpulver, persille og hvit pepper; rør godt. Tilsett terningkastet skinke; la suppen småkoke slik at smakene blander seg, ca. 30 minutter.
  4. 4Rør inn erter i suppen; kok til de er veldig møre og begynner å smuldre opp i suppen, ca. 30 minutter.