Lett laks- og aspargesskive
oppskrift på en enkel og smakfull laks og asparges quiche, perfekt for helgen eller en lett middag, klar på under 45 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 (23 cm) dyp paibunn, ferdiglaget
- 1 spiseskje smør, eller mer etter smak
- 8 unser fersk asparges, trimmet og skåret i 1-tommers biter
- 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 1 (225 gram) laksefilet
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 3 egg
- 1 (225 gram) redusert fett kremost med løk og gressløk, romtemperert
- 1 kopp halvt og halvt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Trykk paideigen inn i en 23 cm dyp paiform.
- 2Varm smør i en stekepanne over middels høy varme; tilsett smør. Kok og rør utelukkende asparges i det smeltede smøret, ca. 2 minutter. Tilsett hvitløk; kok og rør til aspargesen er mør, 2 til 3 minutter til. Fjern pannen fra varmen, og tilsett mer smør etter smak.
- 3Krydre laksen med salt og svart pepper; kok sammen med aspargesen over middels varme til fisken lett flaker med en gaffel, ca. 4 minutter på hver side. Fjern pannen fra varmen og hakk laksen i små biter.
- 4Pisk egg og kremost sammen i en bolle til det er glatt; tilsett fløte og rør om.
- 5Fordel laks og asparges i paideigen og hell i eggeblandingen, nesten opp til kanten. Sett paiformen på et stekebrett.
- 6Plasser stekebrettet på nederste rille i den forvarmede ovnen og stek til en kniv som settes inn i midten kommer ut ren, ca. 35 til 45 minutter. La quichen hvile i 10 minutter før den skjæres opp.