Klebrig ris med kokosmelk og mango
Lær hvordan du lager sticky rice med kokosmelk og frisk mango. En smakfull dessert som er enkel å lage og perfekt for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp søt (klissete) ris
- 1 kopp kokosmelk
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 1/8 teskje salt
- 1 moden mango – skrelt, uten frø og skåret i skiver
Fremgangsmåte
- 1Skyll søt risen til vannet er klart. Bløtlegg risen i varmt vann i 2 til 4 timer. Sil av vannet.
- 2Plasser en damperinnsats i en kjele og fyll med vann opp til rett under bunnen av damperen. Kok opp vannet. Legg et osteklede i damperen og legg risen i kledet; damp til risen er gjennomkokt, ca. 20 minutter. Fjern damperen fra varmen og overfør risen til en bolle.
- 3Bland kokosmelk, sukker og salt i en kjele; la det småkoke. Hell 3/4 av kokosmelkblandingen over risen; dekk bollen og la den stå i 5 minutter.
- 4Hell resten av kokosmelkblandingen over risen og pynt med mangoskiver.