Hello Fresh Mobile Banner
Klebrig ris med kokosmelk og mango

Klebrig ris med kokosmelk og mango

Lær hvordan du lager sticky rice med kokosmelk og frisk mango. En smakfull dessert som er enkel å lage og perfekt for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp søt (klissete) ris
  • 1 kopp kokosmelk
  • 2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 1/8 teskje salt
  • 1 moden mango – skrelt, uten frø og skåret i skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll søt risen til vannet er klart. Bløtlegg risen i varmt vann i 2 til 4 timer. Sil av vannet.
  2. 2Plasser en damperinnsats i en kjele og fyll med vann opp til rett under bunnen av damperen. Kok opp vannet. Legg et osteklede i damperen og legg risen i kledet; damp til risen er gjennomkokt, ca. 20 minutter. Fjern damperen fra varmen og overfør risen til en bolle.
  3. 3Bland kokosmelk, sukker og salt i en kjele; la det småkoke. Hell 3/4 av kokosmelkblandingen over risen; dekk bollen og la den stå i 5 minutter.
  4. 4Hell resten av kokosmelkblandingen over risen og pynt med mangoskiver.