Søt tomatrelish
lær hvordan du lager en deilig søt tomatrelish med vår enkle oppskrift. perfekt tilbehør til kjøtt, ost og brød. enkel å lage hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 15 modne tomater – skrellet, frøet og hakket
- 4 Granny Smith- epler – skrellet, kjernet og hakket
- 5 søte løk – hakket
- 2 kopper hvitt sukker
- 5 fluid ounces hvit eddik
- 1 spiseskje sylte-krydder, bundet i osteklede
- 6 1-pint hermetikkglass med lokk og skruer
Fremgangsmåte
- 1Bland tomater, epler, løk, sukker, eddik og syltebrygge i en stor kjele; kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter, rør av og til.
- 2Steriliser glassene og lokkene i kokende vann i minst 5 minutter. Fyll tomatblandingen i de varme, steriliserte glassene, og fyll opp til ca. 1 cm fra kanten. Bruk en kniv eller en tynn slikkepott til å fjerne luftbobler ved å gå rundt innsiden av glassene etter at de er fylt. Tørk av glasskanten med en fuktig papirserviett for å fjerne matrester. Sett på lokkene og skru på ringene.
- 3Plasser et rist i bunnen av en stor kjele og fyll den med vann til halvparten. Kok opp, og senk glassene forsiktig ned i det kokende vannet med en klype. La det være ca. 2 cm mellom hvert glass. Tilsett mer kokende vann om nødvendig for å dekke vannstanden til minst 2,5 cm over toppene på glassene. Kok opp vannet igjen, dekk til kjelen, og la det koke i 40 minutter.
- 4Ta glassene ut av kjelen og plasser dem på en klut- eller treflate, med noen centimeters mellomrom, til de er avkjølt. Når de er kalde, trykk lett på midten av hvert lokk med en finger for å sjekke at forseglingen er tett (lokket skal ikke bevege seg opp eller ned). Oppbevar glassene på et kjølig, mørkt sted.