Eplepai med Truvia® naturlig søtningsmiddel
Lær hvordan du lager en smakfull eplepai med truvia® naturlig søtningsmiddel. En sunnere dessert som passer hele familien. Enkel å følge oppskrift!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 stykke kake til en dobbelbunns 23 cm pai
- 8 kopper Granny Smith epler, skrellet, kjernet og skivet
- 1 spiseskje sitronskall
- 1 teskje malt kanel
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 1/4 teskje salt
- 3 spiseskjeer maisstivelse
- 1 spiseskje smør
- 1/3 kopp Truvia® naturlig søtning, skjeoppleggende, pluss
- 1 1/2 spiseskje Truvia® naturlig søtning, skjeoppleggende**
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Kjevle ut halvparten av deigen på en melet overflate til den er ca. 2,5 cm større enn en omvendt 23 cm paiform. Legg deigen forsiktig i formen.
- 3Bland Truvia® naturlige søtningsmiddel, maisstivelse, salt, kanel og muskatnøtt i en liten bolle. Strø over eplene og vend godt slik at de blir dekket. Tilsett sitrusskall og bland grundig. Fordel eplene jevnt i bunnen av paideigen. Skjær smøret i skiver og legg dem oppå eplene.
- 4Kjevle ut den resterende deigen til en sirkel stor nok til å dekke den omvendte paiformen. Legg den over eplene, forsegle kantene, klipp av overflødig deig og lag en fals. Skjær noen snitt i toppen for å slippe ut damp.
- 5Stek i 40 til 50 minutter, eller til skorpen er gyllen og eplene er møre. Avkjøl på en rist.