Eplepai med Truvia® naturlig søtningsmiddel

Eplepai med Truvia® naturlig søtningsmiddel

Lær hvordan du lager en smakfull eplepai med truvia® naturlig søtningsmiddel. En sunnere dessert som passer hele familien. Enkel å følge oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 stykke kake til en dobbelbunns 23 cm pai
  • 8 kopper Granny Smith epler, skrellet, kjernet og skivet
  • 1 spiseskje sitronskall
  • 1 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 1/4 teskje salt
  • 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 spiseskje smør
  • 1/3 kopp Truvia® naturlig søtning, skjeoppleggende, pluss
  • 1 1/2 spiseskje Truvia® naturlig søtning, skjeoppleggende**

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Kjevle ut halvparten av deigen på en melet overflate til den er ca. 2,5 cm større enn en omvendt 23 cm paiform. Legg deigen forsiktig i formen.
  3. 3Bland Truvia® naturlige søtningsmiddel, maisstivelse, salt, kanel og muskatnøtt i en liten bolle. Strø over eplene og vend godt slik at de blir dekket. Tilsett sitrusskall og bland grundig. Fordel eplene jevnt i bunnen av paideigen. Skjær smøret i skiver og legg dem oppå eplene.
  4. 4Kjevle ut den resterende deigen til en sirkel stor nok til å dekke den omvendte paiformen. Legg den over eplene, forsegle kantene, klipp av overflødig deig og lag en fals. Skjær noen snitt i toppen for å slippe ut damp.
  5. 5Stek i 40 til 50 minutter, eller til skorpen er gyllen og eplene er møre. Avkjøl på en rist.