Amaretti italienske kjeks

Amaretti italienske kjeks

Lær hvordan du lager autentiske amaretti italienske kjeks med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som gave. Enkel å lage, sprø og smakfulle.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 5 kopper finhakkede, ristede mandler
  • 2 kopper hvitt sukker
  • 1 ½ teskje usøtet kakaopulver
  • 4 egg
  • 1 (1 unse) flaske mandelessens, eller etter smak
  • ¼ kopp hvitt sukker
  • 45 hele mandler

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg to bakeplater med bakepapir.
  2. 2Bland hakkede mandler, 2 kopper hvitt sukker og kakaopulver i en bolle; tilsett egg og mandelessens og rør til røren er godt blandet. Form teskje-store porsjoner av deigen til små baller.
  3. 3Ha 1/4 kopp sukker i en bolle og rull ballene i sukkeret. Trykk en finger inn i midten av hver ball for å lage en fordypning. Plasser en mandel i hver fordypning. Sett kakene med 2 tommers mellomrom på bakeplatene.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til kantene begynner å bli sprø, ca. 15 minutter.