Imponerende Chipotle-svartbønnesuppe
oppskriften på en deilig og kremet chipotle svart bønnesuppe som er perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper varmt vann
- 2 teskjeer kyllingbuljongkonsentrat (for eksempel Knorr® Homestyle)
- 3 bokser á 15 unser svarte bønner, avrent og delt
- 1 hermetisk chipotle-pepper i adobosaus (for eksempel Goya®)
- 4 teskjeer adobosaus fra chipotle-pepper (for eksempel Goya®)
- 225 gram bacon, skåret i 2,5 cm store biter
- 1 gul løk, hakket
- 1/2 grønn paprika, renset og hakket
- 1/2 rød paprika, renset og hakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket, eller mer etter smak
- 1 1/2 teskjeer malt spisskummen
- Et dryss malt svart pepper
- 1 boks á 15 unser hakkede tomater
- 1/2 bunt fersk koriander, hakket
Fremgangsmåte
- 1Bland varmt vann og kyllingbuljongkonsentrat i en bolle til det er oppløst; hell det over i en blender. Tilsett 1 boks svarte bønner, chipotle-pepper og adobosaus; kjør til det blir jevnt og glatt.
- 2Legg bacon i en stor gryte og kok opp på middels varme, snu av og til, til det er sprøtt, ca. 5 til 8 minutter. Overfør bacon til en tallerken med tørkepapir ved hjelp av en hullsleiv, og la fettet bli igjen i gryten.
- 3Rør inn løk, grønn paprika og rød paprika i baconfettet i gryten; kok til de er myke, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk, spisskummen og svart pepper; kok i 30 til 45 sekunder til det dufter godt.
- 4Rør inn svartbønnepuréen i gryten. Tilsett de resterende 2 bøttene med svarte bønner, bacon, hakkede tomater og koriander; kok opp. La suppen småkoke, rør av og til, til smakene har blandet seg, i 20 til 30 minutter.