Krydret wokstekt reker

Krydret wokstekt reker

oppskrift på krydret wokstekt reker med smakfulle krydder og frisk grønnsaker. perfekt som forrett eller hovedrett for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 unser cellofan-nudler
  • 1/2 kopp redusert-salt kyllingbuljong
  • 2 spiseskjeer redusert-salt soyasaus
  • 2 teskjeer maisstivelse
  • 1 teskje knuste rød pepperflak
  • 1 spiseskje peanøtt- eller vegetabilsk olje
  • 1 spiseskje fersk ingefær, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1,4 kilo store eller jumbo reker, skrelte og rensede
  • 1/4 kopp hakkede vårløk

Fremgangsmåte

  1. 1Bløtlegg cellofanudene i varmt vann i 10 minutter, til de er myke. Sil av vannet og sett til side.
  2. 2Mens nudlene bløtlegges, visp sammen buljong, soyasaus, maisstivelse og rød pepperflak i en liten bolle. Sett til side.
  3. 3Varm opp olje i en wok eller stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett ingefær og hvitløk og kok i 1 minutt. Legg i reker og kok i 2 til 3 minutter, til de er rosa. Tilsett buljongblandingen og kok i 1 minutt, til rekene er gjennomkokte og sausen tykner. Ta av varmen og rør inn hakket vårløk. Server halvparten av rekene over cellofanudene med hele sausen. Resten av rekene kan brukes til rekekaker, hvis ønskelig.