Ost- og tomatmakaroni
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull ost og tomat makaroni. Perfekt for en rask middag eller lunsj, med få ingredienser og kort tilberedningstid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke (ca. 225 g) makaroni av typen elbow
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 spiseskje hvetemel
- 1 teskje hvitløkpasta, eller etter smak
- 1 boks (ca. 410 g) plommetomater, hakket, med saften tilsett
- 115 g revet Cheddarost, delt
- vann, eller etter behov (valgfritt)
- 1 tomat, skivet (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnsristen omtrent 15 centimeter fra varmekilden og forvarm ovnens grillelement.
- 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok makaroni i det kokende vannet, rør av og til, til den er gjennomkokt men fortsatt har litt motstand, ca. 8 minutter. Sil av vannet og overfør pastaen til en stor ildfast form.
- 3Varm opp vegetabilsk olje og mel i en stor stekepanne på middels varme; kok opp og rør til blandingen er skummende og jevn, ca. 5 minutter. Tilsett den reserverte tomatjuicen og hvitløkpasta. Kok opp og rør til blandingen tykner, og rør inn hakkede tomater og ca. 3/4 av Cheddaren. La det småkoke til osten er smeltet, ca. 5 minutter til. Rør inn litt vann hvis sausen blir for tykk.
- 4Hell tomatsausen over makaroni og topp med resten av Cheddaren og skiver av tomat.
- 5Grill i den forvarmede ovnen til osten er smeltet og fått fin farge, ca. 5 minutter.