Mozzarella kylling
Lær hvordan du lager en smakfull mozzarella chicken. Perfekt for en rask og enkel hovedrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 skinn- og benfrie kyllingbryst
- 1/4 kopp smør
- salt og pepper etter smak
- 4 skiver mozzarellaost
- 1 egg, pisket
- 2 kopper hvetemel til panering
- 1 kopp krydrede tørre brødsmuler
- 1/4 kopp smør
- 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 1 kopp tørr hvitvin
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Legg kyllingbrystene mellom to ark med bakepapir. Bank dem til en tykkelse på ca. 0,6 cm. Smør eller marger innside av brystene, og krydre med salt og pepper etter smak.
- 3Legg en skive ost på hvert bryst, rull dem sammen og fest med tannpirkere. Gjenta med alle brystene. Dypp de rullede brystene først i mel, deretter i egg, og til slutt i brødsmuler. Legg de dekkede brystene i en lett smurt ildfast form på ca. 23x33 cm.
- 4For å lage sausen: Smelt 1/4 kopp smør i en kjele, tilsett finhakket hvitløk. Hell i vin og la det småkoke sammen. Hell sausen over kyllingen og stek i den forvarmede ovnen i 30 til 45 minutter.