Mozzarella kylling

Mozzarella kylling

Lær hvordan du lager en smakfull mozzarella chicken. Perfekt for en rask og enkel hovedrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 skinn- og benfrie kyllingbryst
  • 1/4 kopp smør
  • salt og pepper etter smak
  • 4 skiver mozzarellaost
  • 1 egg, pisket
  • 2 kopper hvetemel til panering
  • 1 kopp krydrede tørre brødsmuler
  • 1/4 kopp smør
  • 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 1 kopp tørr hvitvin

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Legg kyllingbrystene mellom to ark med bakepapir. Bank dem til en tykkelse på ca. 0,6 cm. Smør eller marger innside av brystene, og krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 3Legg en skive ost på hvert bryst, rull dem sammen og fest med tannpirkere. Gjenta med alle brystene. Dypp de rullede brystene først i mel, deretter i egg, og til slutt i brødsmuler. Legg de dekkede brystene i en lett smurt ildfast form på ca. 23x33 cm.
  4. 4For å lage sausen: Smelt 1/4 kopp smør i en kjele, tilsett finhakket hvitløk. Hell i vin og la det småkoke sammen. Hell sausen over kyllingen og stek i den forvarmede ovnen i 30 til 45 minutter.