Honninghavrebrød II
oppskrift på honning havregrynsbrød ii, perfekt for frokost eller som mellommåltid. enkelt å lage og fullt av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 1
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp kokende vann
- 2. 1 kopp havregryn
- 3. 1/2 kopp honning
- 4. 2 spiseskjeer smør
- 5. 2 teskjeer salt
- 6. 1 pakke (0,25 unser) tørrgjær
- 7. 1/2 kopp lunkent vann (45°C)
- 8. 4 kopper brødmel
- 9. 2 spiseskjeer honning, lett oppvarmet
- 10. 2 spiseskjeer havregryn
Fremgangsmåte
- 1I en stor blandebolle, bland kokende vann, havregryn, 1/2 kopp honning, smør og salt. La stå i 1 time.
- 2I en liten bolle, løs opp gjæren i varmt vann. La stå til den er kremete, ca. 10 minutter.
- 3Hell gjærblandingen i havregrynsblandingen. Tilsett 2 kopper mel; bland godt. Rør inn resten av melet, 1/2 kopp av gangen, og pisk godt etter hver tilsetting. Når deigen har samlet seg, heller du den ut på en lett melet overflate og knar til den er glatt og elastisk, ca. 20 minutter.
- 4Smør en stor bolle lett med olje, legg deigen i bollen og vend den slik at den dekkes av olje. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 time.
- 5Slå ut luften av deigen og legg den ut på en lett melet overflate. Del deigen i to like store deler og form til brød. Plasser brødene i to smurte 23x13 cm (9x5 tommer) brødformer. Dekk brødene med et fuktig kjøkkenhåndkle og la heve til de har doblet seg i størrelse, ca. 40 minutter.
- 6Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 7Stek i den forvarmede ovnen i ca. 30 minutter, eller til toppen er gyllenbrun og bunnen av brødet høres hul ut når du banker på det. Ta brødene ut av formene, pensle toppene med 2 spiseskjeer honning og strø over havregryn.