Festpoteter

Festpoteter

oppskrift på party potatoes, perfekte småpoteter med smakfulle krydder og saus. enkel å lage og ideell for festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 9 store poteter
  • 8 unser kremost
  • 1 kopp rømme
  • 2 teskjeer løksalt
  • 1 teskje salt
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 2 spiseskjeer smør

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form på 2 liter, og sett den til side.
  2. 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok potetene i det kokende vannet til de er møre. Sil av vannet, og overfør potetene til en stor blandingsbolle. Mos dem til en jevn masse. Rør inn kremost, rømme, løk, salt og pepper. Pisk til det er lett og luftig. Overfør blandingen til den forberedte ildfaste formen, og legg små smørbiter på toppen.
  3. 3Stek i forvarmet ovn i 30 minutter, eller til retten er gjennomvarm.