Eggplantsalat

Eggplantsalat

Lær hvordan du lager en enkel og sunn eggplant salat. Perfekt som forrett eller lett måltid, med friske ingredienser og god smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Olivenolje til steking
  • 4 mellomstore auberginer, i terninger på ca. 2,5 cm, saltet i 1 time
  • 2 til 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 mellomstore løk, skrelt og hakket medium
  • 5 til 6 modne plommetomater, skrellet, frøet ut og hakket
  • 2 spiseskjeer honning
  • 1 kanelstang
  • 2 spiseskjeer malt spisskummen
  • 1 spiseskje gurkemeie
  • 1 spiseskje paprika
  • 4 spiseskjeer rødvinseddik
  • Salt og pepper etter smak
  • 2 spiseskjeer koriander, hakket
  • 1 spiseskje persille, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor stekepanne, varm opp en liten mengde olivenolje og brun auberginen raskt på alle sider. Fortsett å koke i porsjoner til all aubergine er ferdig. I en separat gryte (stor nok til å romme all auberginen), varm opp 2 spiseskjeer olivenolje og surr hvitløk og løk til de er gjennomsiktige. Tilsett aubergine, tomater, honning og krydder. La det koke til all væske er fordampet. Rør av og til, og pass på at bunnen ikke brenner seg. Ta av varmen; tilsett eddik og smak til med krydder. Før servering, tilsett urter. La det avkjøle til romtemperatur før servering.