Våt, stekt okra

Våt, stekt okra

Lær hvordan du lager perfekt wet fried okra. En enkel oppskrift på sprø og smakfull okra, ideell som forrett eller tilbehør. Perfekt for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund okra, stilker fjernet
  • 1/2 kopp maisenna
  • Vegetabilsk olje, til steking
  • Koshersalt

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt okra i 1/4-tommers biter og legg det i en sil. Skyll under kaldt vann og la det renne av seg lett.
  2. 2Ha maismel i en forseglet ziplock-pose. Tilsett okra og rist godt for å dekke jevnt.
  3. 3Hell nok vegetabilsk olje i en støpejernspanne eller rustfritt stålpanne til å dekke bunnen helt. Sett på middels varme og varm opp til oljen når 370 grader Fahrenheit.
  4. 4Tilsett all okra på en gang og stek til den er gyldenbrun på den ene siden, omtrent 6 til 7 minutter. Ikke rør før bunnen er gyldenbrun.
  5. 5Vend okraen med en slikkepott og la den steke videre uten å røre til den andre siden også er gyldenbrun, ca. 3 til 4 minutter.
  6. 6Rør av og til til all okra er gylden på alle sider, ca. 3 til 4 minutter til.
  7. 7Ta okraen ut av pannen med en hullsleiv eller slikkepott og legg den på en avkjølingsrist over et bakepapirkledd stekebrett.
  8. 8Krydre med salt etter smak og la den avkjøle i 1 til 2 minutter før servering.