
Spansk mandelsuppe
oppskrift på spansk mandelsuppe, en kremet og aromatisk forrett perfekt for varme sommerkvelder eller kalde vinterdager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2. 1/2 kopp skåldede mandler (3 unser)
- 3. 2 kopper 1/2-tommers brødterninger (fra en baguette)
- 4. 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
- 5. 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 6. 1/4 teskje grovt knuste safrantråder (0,3 g)
- 7. 2 kopper kyllingkraft
- 8. 2 kopper vann
- 9. 1/2 teskje salt, eller etter smak
- 10. 1 teskje sherryeddik, eller etter smak (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en 25 cm tung stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter mandler under konstant omrøring til de er gylne, omtrent 4 minutter. Overfør mandlene med en hullsleiv til en blender. Tilsett brødterninger, persille, hvitløk og safran i oljen i stekepannen og kok over moderat varme, under konstant omrøring, til de er gylne, omtrent 2 minutter. Overfør omtrent en fjerdedel av brødtørkede blanding til en liten skål til pynt, og overfør resten til blenderen. Tilsett buljong i blenderen og kjør til blandingen er jevn. Overfør puréen til en tung gryte på 2 til 3 liter og rør inn vann. La det småkoke uten lokk, av og til omrør, til det er litt tykkere, ca. 5 minutter. Rør inn salt og eddik, og server suppen toppet med krutonger.
- 22. Varm opp olje i en 25 cm tung stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter mandler under konstant omrøring til de er gylne, omtrent 4 minutter. Overfør mandlene med en hullsleiv til en blender. Tilsett brødterninger, persille, hvitløk og safran i oljen i stekepannen og kok over moderat varme, under konstant omrøring, til de er gylne, omtrent 2 minutter. Overfør omtrent en fjerdedel av brødtørkede blanding til en liten skål til pynt, og overfør resten til blenderen. Tilsett buljong i blenderen og kjør til blandingen er jevn.
- 33. Overfør puréen til en tung gryte på 2 til 3 liter og rør inn vann. La det småkoke uten lokk, av og til omrør, til det er litt tykkere, ca. 5 minutter. Rør inn salt og eddik, og server suppen toppet med krutonger.