
Grillet abalonebiff og fruktspyd
Lær hvordan du lager saftig grillet abalone steak med fargerike fruktspyd. Perfekt for sommerens grilling eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp soyasaus
- 1/2 kopp sherry
- 1/2 kopp mangojus
- 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 1/2 teskje tørket sennep
- 1 spiseskje revet fersk ingefær
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 16 (1-unse) abalonebiffer
- 2 1/2 spiseskjeer lyst brunt sukker
- 1 1/2 teskje maisstivelse
- 8 unser ananas, i terninger
- 8 unser pærer, i terninger
- 8 unser fersken, i terninger
- Trepinner, bløtlagt i vann i 30 minutter
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland soyasaus, sherry, mangojus, eddik, sennep, ingefær og hvitløk i en bolle. Sett til side en tredjedel av blandingen til en glasur. Legg abalonebiffer i en grunn form, hell marinaden over. Mariner biffene i minst 30 minutter eller dekk til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 4 timer.
- 3Forvarm en utendørsgrill til høy varme.
- 4Ha den reserverte marinaden i en kjele, visp inn brunt sukker og maisstivelse. La det småkoke på lav varme til marinaden tykner og blir til en glasur. Sett til side, men hold varm.
- 5Plasser to spyd med omtrent 5 cm mellomrom på arbeidsflaten. Vev de marinerte abalonebiffene på spydene slik at de ligger flatt på grillen. Veksle med fruktbiter mellom biffene. Hvert dobbeltspyd vil holde 2 til 3 biffer pluss frukt.
- 6Grill på høy varme til abalone er kokt, omtrent 1 minutt på hver side. Pensle frukten med glasuren og server umiddelbart.




