Grillet abalonebiff og fruktspyd

Grillet abalonebiff og fruktspyd

Lær hvordan du lager saftig grillet abalone steak med fargerike fruktspyd. Perfekt for sommerens grilling eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp soyasaus
  • 1/2 kopp sherry
  • 1/2 kopp mangojus
  • 2 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 1/2 teskje tørket sennep
  • 1 spiseskje revet fersk ingefær
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 16 (1-unse) abalonebiffer
  • 2 1/2 spiseskjeer lyst brunt sukker
  • 1 1/2 teskje maisstivelse
  • 8 unser ananas, i terninger
  • 8 unser pærer, i terninger
  • 8 unser fersken, i terninger
  • Trepinner, bløtlagt i vann i 30 minutter

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bland soyasaus, sherry, mangojus, eddik, sennep, ingefær og hvitløk i en bolle. Sett til side en tredjedel av blandingen til en glasur. Legg abalonebiffer i en grunn form, hell marinaden over. Mariner biffene i minst 30 minutter eller dekk til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 4 timer.
  3. 3Forvarm en utendørsgrill til høy varme.
  4. 4Ha den reserverte marinaden i en kjele, visp inn brunt sukker og maisstivelse. La det småkoke på lav varme til marinaden tykner og blir til en glasur. Sett til side, men hold varm.
  5. 5Plasser to spyd med omtrent 5 cm mellomrom på arbeidsflaten. Vev de marinerte abalonebiffene på spydene slik at de ligger flatt på grillen. Veksle med fruktbiter mellom biffene. Hvert dobbeltspyd vil holde 2 til 3 biffer pluss frukt.
  6. 6Grill på høy varme til abalone er kokt, omtrent 1 minutt på hver side. Pensle frukten med glasuren og server umiddelbart.