To tomat- og basilikumbuschetta

To tomat- og basilikumbuschetta

Lær hvordan du lager deilige tomat- og basilikumbruschetta. En enkel forrett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • En tykk baguette på ca. 56 centimeter, endene trimmet, skåret i 36 skiver på ca. 1/2 tomme
  • 1/3 kopp olivenolje
  • 2 store, modne tomater, totalt ca. 450 gram, trimmet, frøet og hakket i 1/4-tommers biter
  • 1/4 kopp finhakket fersk basilikum
  • 2 spiseskjeer avrent små (nonpareil) kapers
  • 1 spiseskje kaldpresset ekstra virgin olivenolje
  • 1 spiseskje finrevet sitronskall
  • 2 hvitløksfedd, skrelt og presset
  • Salt og nykvernet pepper
  • 2 store, modne gule tomater (ca. 450 gram), trimmet, frøet og hakket i 1/4-tommers biter
  • 85 gram røkt mozzarella, hakket i 1/4-tommers biter, romtemperert
  • 1/4 kopp hakkede, avsilte grønne oliven fylt med pimiento
  • 1/4 kopp hakket fennikelfrø
  • 1/4 kopp finhakket fersk basilikum
  • 1 spiseskje kaldpresset ekstra virgin olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, skrelt og presset
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For bruschettane, forvarm en grill eller grillpanne. Pensle brødskivene lett på begge sider med olivenolje. Legg brødskivene på rist eller panne, dekk til, og grill dem, ved å flytte på skivene for å lage pene merker, og snu dem én gang, til de er sprø og lett brune, totalt 3 til 4 minutter. Ta dem av varmen og avkjøl. Brødskivene kan grilles flere timer i forveien.
  2. 2For tomat- og kapers-toppingen, bland sammen tomater, basilikum, kapers, olje, sitronskall, hvitløk, 1/2 teskje salt og et godt kvern med pepper i en middels bolle. Dekk til og la stå i romtemperatur i 30 minutter.
  3. 3For tomat- og røkt mozzarella-toppingen, bland sammen tomater, mozzarella, oliven, fennikel, basilikum, olje, hvitløk, 1/4 teskje salt og et godt kvern med pepper i en middels bolle. Dekk til og la stå i romtemperatur i 30 minutter.
  4. 4Juster krydderet på begge tomatblandingene. Server dem, sammen med de grillede brødskivene, og la gjestene toppe sine bruschettaer etter smak.