
To tomat- og basilikumbuschetta
Lær hvordan du lager deilige tomat- og basilikumbruschetta. En enkel forrett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- En tykk baguette på ca. 56 centimeter, endene trimmet, skåret i 36 skiver på ca. 1/2 tomme
- 1/3 kopp olivenolje
- 2 store, modne tomater, totalt ca. 450 gram, trimmet, frøet og hakket i 1/4-tommers biter
- 1/4 kopp finhakket fersk basilikum
- 2 spiseskjeer avrent små (nonpareil) kapers
- 1 spiseskje kaldpresset ekstra virgin olivenolje
- 1 spiseskje finrevet sitronskall
- 2 hvitløksfedd, skrelt og presset
- Salt og nykvernet pepper
- 2 store, modne gule tomater (ca. 450 gram), trimmet, frøet og hakket i 1/4-tommers biter
- 85 gram røkt mozzarella, hakket i 1/4-tommers biter, romtemperert
- 1/4 kopp hakkede, avsilte grønne oliven fylt med pimiento
- 1/4 kopp hakket fennikelfrø
- 1/4 kopp finhakket fersk basilikum
- 1 spiseskje kaldpresset ekstra virgin olivenolje
- 2 hvitløksfedd, skrelt og presset
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For bruschettane, forvarm en grill eller grillpanne. Pensle brødskivene lett på begge sider med olivenolje. Legg brødskivene på rist eller panne, dekk til, og grill dem, ved å flytte på skivene for å lage pene merker, og snu dem én gang, til de er sprø og lett brune, totalt 3 til 4 minutter. Ta dem av varmen og avkjøl. Brødskivene kan grilles flere timer i forveien.
- 2For tomat- og kapers-toppingen, bland sammen tomater, basilikum, kapers, olje, sitronskall, hvitløk, 1/2 teskje salt og et godt kvern med pepper i en middels bolle. Dekk til og la stå i romtemperatur i 30 minutter.
- 3For tomat- og røkt mozzarella-toppingen, bland sammen tomater, mozzarella, oliven, fennikel, basilikum, olje, hvitløk, 1/4 teskje salt og et godt kvern med pepper i en middels bolle. Dekk til og la stå i romtemperatur i 30 minutter.
- 4Juster krydderet på begge tomatblandingene. Server dem, sammen med de grillede brødskivene, og la gjestene toppe sine bruschettaer etter smak.