
Antip-achos italienske nachos og fish stick parm
Lær hvordan du lager deilige antipachos italian nachos og fish stick parm. En smakfull forrett som passer til enhver anledning. Enkel å lage og perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 2 fedd hvitløk, revet
- En klype knuste rød pepperflak
- 1 (425 g) boks knuste tomater
- Salt
- Nykvernet svart pepper
- 1 (312 g) boks fiskepinner (18 stykker)
- 1 kopp revet Parmigiano-Reggiano
- 1 ½ kopper revet provoloneost, delt
- ½ kopp revet basilikum, ca. 10 blader
- 6 pitabrød
- Spray med olivenolje til koking
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts tørket oregano
- 3 grillede røde paprika, avrent, tørket og hakket
- 1 liten glass marinerte sopp, avrent og hakket
- 1 boks artisjokkhjerter i vann, avrent og delt i fire
- ½ kopp hakkede, utkjernede oliven av god kvalitet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2Varm opp en liten sauspotte med olje over middels varme. Tilsett hvitløk og knuste rød pepperflak, og kok i 1 til 2 minutter. Rør inn tomatene og krydre med salt og pepper. La det småkoke i noen minutter.
- 3Legg fiskestikkene i en ildfast form og hell halvparten av sausen over fisken – resten kan du reservere til servering ved bordet. Strø over ½ kopp provoloneost og parmesan, og stek i 18 minutter til fisken er sprø og osten har smeltet. Pynt med rikelig med fersk, revet basilikum.
- 4Mens fisken steker, del pitabrødene i båter, seks per pita, med en kniv eller kjøkkensaks. Fordel pitabrødene på et bakepapirkledd stekebrett, spray brødbitene med olivjeoljespray og krydre med hvitløkspulver og tørket oregano. Stek i 10 til 12 minutter til de er sprø. Ta ut pitachipsene og dekk med grillede røde paprika, sopp, artisjokker, oliven og resten av 1 kopp provoloneost. Sett nachosene tilbake i ovnen i 5 minutter for å smelte osten, og server deretter.