Tofu- og grønnsakswok

Tofu- og grønnsakswok

Lær hvordan du lager en deilig tofu-vegetable stir-fry. En enkel, rask og sunn vegetarrett som passer til enhver anledning. Perfekt for en helgemiddag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp hvit eller jasminris
  • 3 spiseskjeer lavsodium soyasaus
  • 3 spiseskjeer hoisinsaus
  • 2 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 1 spiseskje asiatisk chilisaus (for eksempel Sriracha)
  • 2 teskjeer maisstivelse
  • 2 spiseskjeer sesamolje
  • 4 vårløk, skivet (hvite og grønne deler adskilt)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 cm ingefær, skrelt og finhakket
  • 113 gram shiitakesopp, stilkene fjernet og hakket
  • 113 gram snøerter
  • 1 pakke mykt tofu på 400 gram, avrente og skåret i 2,5 cm terninger
  • Kok risen som angitt på pakken. I mellomtiden, visp sammen soyasaus, hoisinsaus, eddik, chilisaus, maisstivelse og 2,5 dl vann i en liten bolle til det er glatt; sett til side.

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp sesamoljen i en wok eller stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett det hvite fra vårløken, hvitløk og ingefær, og wok i 30 sekunder. Tilsett sopp og wok til de er gylne og møre, ca. 3 minutter. Ha i sukkererter og wok i ytterligere 30 sekunder.
  2. 2Visp den reserverte soyasausen sammen med buljongen og hell den i woken. La det småkoke, og tilsett deretter tofuen. Kok under omrøring av og til til sausen er tykk, ca. 2 minutter. Strø over det grønne fra vårløken.
  3. 3Fluff opp risen med en gaffel og fordel den i serveringsskåler. Topp med wokretten og sausen.
  4. 4Fotograf: Antonis Achilleos