
Tofu- og grønnsakswok
Lær hvordan du lager en deilig tofu-vegetable stir-fry. En enkel, rask og sunn vegetarrett som passer til enhver anledning. Perfekt for en helgemiddag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp hvit eller jasminris
- 3 spiseskjeer lavsodium soyasaus
- 3 spiseskjeer hoisinsaus
- 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 1 spiseskje asiatisk chilisaus (for eksempel Sriracha)
- 2 teskjeer maisstivelse
- 2 spiseskjeer sesamolje
- 4 vårløk, skivet (hvite og grønne deler adskilt)
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 cm ingefær, skrelt og finhakket
- 113 gram shiitakesopp, stilkene fjernet og hakket
- 113 gram snøerter
- 1 pakke mykt tofu på 400 gram, avrente og skåret i 2,5 cm terninger
- Kok risen som angitt på pakken. I mellomtiden, visp sammen soyasaus, hoisinsaus, eddik, chilisaus, maisstivelse og 2,5 dl vann i en liten bolle til det er glatt; sett til side.
Fremgangsmåte
- 1Varm opp sesamoljen i en wok eller stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett det hvite fra vårløken, hvitløk og ingefær, og wok i 30 sekunder. Tilsett sopp og wok til de er gylne og møre, ca. 3 minutter. Ha i sukkererter og wok i ytterligere 30 sekunder.
- 2Visp den reserverte soyasausen sammen med buljongen og hell den i woken. La det småkoke, og tilsett deretter tofuen. Kok under omrøring av og til til sausen er tykk, ca. 2 minutter. Strø over det grønne fra vårløken.
- 3Fluff opp risen med en gaffel og fordel den i serveringsskåler. Topp med wokretten og sausen.
- 4Fotograf: Antonis Achilleos