
Moonens Cod-Wich
oppskrift på moonen's cod-wich, en enkel og velsmakende sjømat-sandwich perfekt for en rask lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 3/4 kopp hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- 1 helt egg
- 1 kopp veldig kald øl
- En klype salt
- En klype cayennepepper
- 4 (5-tommers) torskefileter
- 1 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 kopp hakkede cornichons
- 1/4 kopp hakkede kapers
- 3 mellomstore sjalottløk, skrellet og grovhakket
- 1 kopp majones
- 1 teskje Dijon-sennep
- 3 toppede spiseskjeer dill
- 4 toppede spiseskjeer gressløk
- 2 teskjeer sitronsaft
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Bland alle de ovennevnte ingrediensene i en stor bolle og la det stå dekket i 1 time.
- 2Varm opp olje i en høy kantet stekepanne til ca. 180 grader Celsius. Tørk torskefiletene godt med kjøkkenpapir og dekk dem jevnt med øl-tilbakte. Stek filetene i den varme oljen til de er gyldne på begge sider. La dem renne av på kjøkkenpapir. Server varme med en generøs mengde tartarsaus.
- 3Bruk en food processor med skarpt blad, og tilsett sylteagurk, kapers og sjalottløk i bolle. Kjør i noen sekunder bare for å blande. Tilsett majones, sennep, urter, sitronsaft og pepper, og kjør i 8 sekunder til det er godt blandet. Åpne tuten, og med motoren i gang, tilsett sakte oljen i en jevn strøm. Overfør tartarsausen til en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet i 24 timer før bruk for å la smakene utvikle seg. Gir ca. 3 kopper.