Moonens Cod-Wich

Moonens Cod-Wich

oppskrift på moonen's cod-wich, en enkel og velsmakende sjømat-sandwich perfekt for en rask lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 3/4 kopp hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 helt egg
  • 1 kopp veldig kald øl
  • En klype salt
  • En klype cayennepepper
  • 4 (5-tommers) torskefileter
  • 1 kopp vegetabilsk olje
  • 1/2 kopp hakkede cornichons
  • 1/4 kopp hakkede kapers
  • 3 mellomstore sjalottløk, skrellet og grovhakket
  • 1 kopp majones
  • 1 teskje Dijon-sennep
  • 3 toppede spiseskjeer dill
  • 4 toppede spiseskjeer gressløk
  • 2 teskjeer sitronsaft
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Bland alle de ovennevnte ingrediensene i en stor bolle og la det stå dekket i 1 time.
  2. 2Varm opp olje i en høy kantet stekepanne til ca. 180 grader Celsius. Tørk torskefiletene godt med kjøkkenpapir og dekk dem jevnt med øl-tilbakte. Stek filetene i den varme oljen til de er gyldne på begge sider. La dem renne av på kjøkkenpapir. Server varme med en generøs mengde tartarsaus.
  3. 3Bruk en food processor med skarpt blad, og tilsett sylteagurk, kapers og sjalottløk i bolle. Kjør i noen sekunder bare for å blande. Tilsett majones, sennep, urter, sitronsaft og pepper, og kjør i 8 sekunder til det er godt blandet. Åpne tuten, og med motoren i gang, tilsett sakte oljen i en jevn strøm. Overfør tartarsausen til en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet i 24 timer før bruk for å la smakene utvikle seg. Gir ca. 3 kopper.