
Kale- og blomkålcasserolle
oppskrift på en deilig kål og blomkålgrateng. enkel å lage, sunn og perfekt som hovedrett eller tilbehør. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund røde poteter, vasket godt og delt i kvarter
- 1/2 hode medium blomkål, kjernet ut og delt i buketter
- Kosher-salt
- 1 stor purre, bare de lysegrønne og hvite delene, hakket
- 2 spiseskjeer olivenolje
- Nykvernet svart pepper
- 1 bunt grønnkål, stilkene fjernet og hakket (ca. 170 gram)
- 3/4 kopp hel melk
- 1/3 kopp rømme
- 1/4 kopp ferskrevet Parmesan
- 2 spiseskjeer smør, delt i klatter
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Tilsett potetene og blomkålen i en stor kjele og dekk med kaldt vann. Krydre med en stor klype salt og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til det er mørt, ca. 15 til 20 minutter. Sil av potetene og blomkålen i en sil.
- 4Ha den hakkede purreløken i en liten bolle og dekk med vann. La den ligge og trekke i noen minutter for å fjerne all jord. Sil godt av og tørk med kjøkkenpapir.
- 5Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne. Tilsett purreløken og stek til den er myk, ca. 3 til 4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett grønnkålen og stek til den har visnet og blitt myk, omtrent 5 minutter til.
- 6Hell melken i pannen og la det småkoke. Rør inn de silte potetene og blomkålen, og mos alt sammen. Rør inn rømme og parmesan for ekstra smak. Smak til og juster krydderet etter behov.
- 7Hell hele blandingen i en 2-liters ildfast form og smør over litt smør. Stek til toppen er gyllenbrun, ca. 35 minutter.