
Vegetable Enchiladas
Lær hvordan du lager deilige vegetabilske enchiladas med denne enkle oppskriften. Perfekt for en sunn og smakfull middag. Enkel å lage, full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp blandede grønnsaker, skivet (valgfritt utvalg av grønnsaker som: små japanske skivede auberginer, kål, agurk (asiatisk enlich eller burp), asparges, gulrøtter, bønner, osv.)
- 5 store tomater, skrellet og hakket, eller én 680-grams boks hele tomater, drenert og hakket
- 1 ss fersk basilikum, hakket
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss tomatpuré
- Salt og pepper etter smak
- 1/2 ts brunt sukker
- 3/4 kopp hvit bønnesaus (se oppskrift)
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 12 maistortillas
- 1 kopp limabønner, bløtlagt over natten og drenert
- 1 1/2 kopper vann
- 1 ss smør (ca. 28 gram)
- 1/2 middels løk, hakket
- 1/2 kopp kremfløte
- 1 ts maisstivelse
- 2 ss vann
- Salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Lett spray grønnsakene lett med en koke-spray. Plasser grønnsakene i en non-stick ildfast form og grill dem til de er brune, ca. 3 minutter. La grønnsakene avkjøle. Bland tomater, basilikum, hvitløk, tomatpuré, brunt sukker, salt og pepper i en kjele og varm opp. Tilsett grønnsakene og la det småkoke i omtrent 10 minutter.
- 2I mellomtiden, i en liten kjele, bland White Bean Gravy med hvitvin og varm godt opp.
- 3Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Fyll tortillalefser med grønnsaksblandingen, og rull dem sammen til enchiladas. Plasser dem i en ildfast form og stek i ca. 20 minutter, eller til enchiladene er brune. Før servering, dekk med den varme sausen. Server med bønner og ris.
- 4WHITE BEAN GRAVY
- 5I en kjele, bland limabønner, vann, smør og løk, og kok opp. Etter 20 minutter, sjekk om bønnene er møre. Hvis de ikke er det, la dem koke i ytterligere 5 til 10 minutter. Tilsett mer vann hvis bønnene virker tørre. Ta kjelen av varmen og rør inn fløten, bruk en håndmixer for å pureere blandingen (eller du kan bruke en blender eller food processor). Lag en jevning ved å blande maisstivelse og vann sammen. Tilsett dette i blandingen i kjelen over lav varme, og rør til sausen tykner. Krydre med salt og pepper.
- 6Yields: 4 porsjoner