Bakt sopp- og risrett

Bakt sopp- og risrett

oppskrift på bakt sopp og ris. en enkel og smakfull rett som passer for hele familien. perfekt for en rask middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper ukokt hvit ris
  • 2. 1 (10,75 unser) boks kondensert soppsuppe
  • 3. 1 kopp grønnsaksbuljong
  • 4. 1/2 kopp hakket løk
  • 5. 1/4 kopp ferske hakkede sopp
  • 6. 1 teskje tørket persille
  • 7. 1 teskje tørket oregano
  • 8. 1/4 kopp smør, smeltet
  • 9. salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  2. 22. I en stor bolle, rør sammen hvit ris, soppsuppe og grønnsaksbuljong. Bland inn løk, sopp, persille, oregano, smeltet smør, salt og pepper. Overfør til en 2-liters ildfast form, og dekk med lokk eller aluminiumsfolie.
  3. 33. Stek i forvarmet ovn i 35 til 40 minutter. Hvis risen ser tørr ut før den er ferdigkokt, hell i litt vann og fortsett å koke til risen er mør.