
Røstlaks
Lær hvordan du lager en perfekt roast laks med denne enkle oppskriften. Ideell for en sunn og smakfull hovedrett, perfekt for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stor laks eller ørret
- 85 gram myknet smør
- 2 teskjeer malt muskatnøtt
- 1 purre eller stor løk
- Blandede hakkede urter: persille, sorrel, fennikel, god kong Henry, merian, osv.
- 1 glass hvitvin
- 10 nellikspiker
- Nykvernet svart pepper
- Salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 180 grader C (350 grader F). Skrap av skjellene på fisken. Skjær opp og rens den. Bland smør og muskatnøtt, og fordel halvparten på innsiden av fisken. Finhakk løk og bland med urtene. Fyll fisken med blandingen. Sy eller fest igjen med spyd. Legg fisken på en bakeplate, og smør den med resten av smøret og muskatnøtten. Hell over et glass hvitvin og strø på nellik, pepper og salt. Dekk til med folie og stek i 30 til 45 minutter, avhengig av størrelsen på fisken. Hell fiskejuset over før servering.