
Polenta
Lær hvordan du lager polenta med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør. Rask, smakfull og lett å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper kyllingkraft, hjemmelaget eller lavsodium på boks
- 2 kopper vann
- 1 kopp maismel av steinmalt type
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost, eller en blanding av Pecorino og Parmesan
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 2 kopper kyllingkraft, hjemmelaget eller lavsodium på boks
- 2 kopper vann
- 1 kopp maismel av steinmalt type
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost, eller en blanding av Pecorino og Parmesan
- 3 spiseskjeer usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor kjele over høy varme, kok opp kyllingkraften og vannet. Mens du visper konstant, hell sakte maismelet i den varme væsken. Rør inn saltet. Senk varmen til lav og la blandingen småkoke på lav varme. La det småkoke, og rør ofte, til maismelet er kremete og ikke kornete, omtrent 30 minutter. Ta polentaen av varmen og rør inn osten og smøret. Server.
- 2I en middels stor kjele over høy varme, kok opp kyllingkraften og vannet. Mens du visper konstant, hell sakte maismelet i den varme væsken. Rør inn saltet. Senk varmen til lav og la blandingen småkoke på lav varme. La det småkoke, og rør ofte, til maismelet er kremete og ikke kornete, omtrent 30 minutter. Ta polentaen av varmen og rør inn osten og smøret. Server.