Kremet chayotesuppe

Kremet chayotesuppe

lag en kremet chayotesuppe med denne enkle oppskriften. perfekt for en sunn forrett eller lett måltid. klar på under 30 minutter!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 til 2 skiver bacon eller 2 spiseskjeer smør
  • 1 middels gul løk, skrelt og hakket
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 5 kopper kyllingkraft, grønnsaksbuljong eller vann
  • 2 laurbærblad
  • 1 liten potet, skrelt og skivet
  • 4 mellomstore chayote, skrelt og frøet
  • 1 kopp fløte eller halv og halv
  • Limebåter, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Stek hele baconbiter sakte over lav varme i en stor suppegryte til nesten alt fettet er smeltet ut, eller utelat bacon og smelt smør. Tilsett finhakket løk, salt og pepper, og kok, rør av og til, til det er mykt, ca. 5 minutter. Tilsett kyllingkraft, laurbærblad og potet, og la det småkoke i 20 minutter eller til potetskivene er møre. I mellomtiden finhakk chayote i en foodprocessor.
  2. 2Fjern og kast laurbærblad og bacon, og tilsett den hakkede chayoteen. Kok opp, skru ned varmen og småkoke, uten lokk, til chayoteen er myk, ca. 15 minutter.
  3. 3Kjør suppen glatt i en blender til den er jevn. Sil den tilbake i gryten, press med en sleiv for å få ut all saft. Tilsett krem eller lettrømme. Kok opp og fjern fra varmen. Server umiddelbart med limebåter.