
Kylling marinert i harissa og grillet
Lær hvordan du lager smakfull harissa marinerte grillet kylling med vår enkle oppskrift. Perfekt til sommergrilling eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 røde paprikaer
- 1 ss spisskummenfrø
- 2 ts korianderfrø
- 2 ts fennikelfrø
- 2 ts karvefrø
- 4 tørkede røde chili, frøene igjen inni
- 3 hvitløksfedd, knust og finhakket
- 1/4 kopp tomatpuré
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- Kosher-salt
- 1 kylling, delt i 8 deler, eller 8 kyllinglår og/eller -lårstykker
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Legg de røde paprikaene på grillen og la dem bli svarte på alle sider.
- 3Legg paprikaene i en bolle og dekk med plastfolie.
- 4Når de er avkjølt nok til å håndteres, skrap av den svarte, forkullede skinnet og fjern stilk og frø.
- 5Hakk dem grovt og sett til side. Dette kan med fordel gjøres på forhånd.
- 6Legg spisskummen, koriander, fennikel og karve i en tørr stekepanne og rør dem til de blir veldig aromatiske.
- 7Mal alle krydrene til et grovt pulver i en krydderkvern.
- 8Hakk de tørkede chiliene grovt, legg dem i en food processor og puls til de er finmalt.
- 9Tilsett de ristet krydderne, de grillede paprikaene, hakket hvitløk og tomatpuré.
- 10Kjør til en jevn puré.
- 11Tilsett 1/4 kopp olivenolje og kjør igjen for å blande.
- 12Tilsett ytterligere 1/4 kopp olivenolje og kjør igjen.
- 13Smak til med salt, om nødvendig.
- 14Oppbevar i en lufttett beholder.
- 15Gjør kyllingstykkene rikelig med harissa og la dem stå i romtemperatur i opptil 2 timer, eller over natten, eller noen dager i kjøleskapet.
- 16Forvarm grillen til middels varme.
- 17Legg kyllingen på grillen og grill i 8 til 10 minutter på hver side.
- 18Du må kanskje flytte på kyllingen eller snu den et par ganger for å unngå at den brenner seg.
- 19Du kan også ønske å pensle den et par ganger med resten av harissan – husk at den er ganske sterk!
- 20Ta kyllingen av grillen og la den hvile i 5 til 10 minutter før servering.