Kylling marinert i harissa og grillet

Kylling marinert i harissa og grillet

Lær hvordan du lager smakfull harissa marinerte grillet kylling med vår enkle oppskrift. Perfekt til sommergrilling eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 røde paprikaer
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ts karvefrø
  • 4 tørkede røde chili, frøene igjen inni
  • 3 hvitløksfedd, knust og finhakket
  • 1/4 kopp tomatpuré
  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Kosher-salt
  • 1 kylling, delt i 8 deler, eller 8 kyllinglår og/eller -lårstykker

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Legg de røde paprikaene på grillen og la dem bli svarte på alle sider.
  3. 3Legg paprikaene i en bolle og dekk med plastfolie.
  4. 4Når de er avkjølt nok til å håndteres, skrap av den svarte, forkullede skinnet og fjern stilk og frø.
  5. 5Hakk dem grovt og sett til side. Dette kan med fordel gjøres på forhånd.
  6. 6Legg spisskummen, koriander, fennikel og karve i en tørr stekepanne og rør dem til de blir veldig aromatiske.
  7. 7Mal alle krydrene til et grovt pulver i en krydderkvern.
  8. 8Hakk de tørkede chiliene grovt, legg dem i en food processor og puls til de er finmalt.
  9. 9Tilsett de ristet krydderne, de grillede paprikaene, hakket hvitløk og tomatpuré.
  10. 10Kjør til en jevn puré.
  11. 11Tilsett 1/4 kopp olivenolje og kjør igjen for å blande.
  12. 12Tilsett ytterligere 1/4 kopp olivenolje og kjør igjen.
  13. 13Smak til med salt, om nødvendig.
  14. 14Oppbevar i en lufttett beholder.
  15. 15Gjør kyllingstykkene rikelig med harissa og la dem stå i romtemperatur i opptil 2 timer, eller over natten, eller noen dager i kjøleskapet.
  16. 16Forvarm grillen til middels varme.
  17. 17Legg kyllingen på grillen og grill i 8 til 10 minutter på hver side.
  18. 18Du må kanskje flytte på kyllingen eller snu den et par ganger for å unngå at den brenner seg.
  19. 19Du kan også ønske å pensle den et par ganger med resten av harissan – husk at den er ganske sterk!
  20. 20Ta kyllingen av grillen og la den hvile i 5 til 10 minutter før servering.