Chef Johns buttermilk-friterte kylling

Chef Johns buttermilk-friterte kylling

Lær hvordan du lager den perfekte buttermilk fried chicken med denne enkle oppskriften fra chef john. Sprø ytre og saftig innmat, perfekt til helgen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 ½ pund kylling, delt i 8 biter
  • 1 teskje svart pepper
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje paprika
  • ¼ teskje tørket rosmarin
  • ¼ teskje tørket timian
  • ¼ teskje tørket oregano
  • ¼ teskje tørket salvie
  • ½ teskje hvit pepper
  • ¼ teskje cayennepepper
  • 2 kopper kulturmelk
  • Til den krydrede melblandingen:
  • 2 kopper mel
  • 1 teskje salt
  • ½ teskje paprika
  • ½ teskje cayennepepper
  • ½ teskje hvitløkspulver
  • ½ teskje hvit pepper
  • ½ teskje løkpulver
  • 2 ½ kvart olje til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen kyllingbiter, svart pepper, salt, paprika, rosmarin, timian, oregano, salvie, hvit pepper og cayenne i en stor bolle for å dekke dem.
  2. 2Rør inn kulturmelk til kyllingen er dekket. Sett i kjøleskapet i 6 timer.
  3. 3Bland mel, salt, paprika, cayenne, hvitløkspulver, hvit pepper og løkpulver i en stor, flat skål.
  4. 4Ta kyllingen ut av kulturmelken og vend hver bit i melet. Rist av overflødig mel og legg dem på en tallerken.
  5. 5Varm peanøttolje i en stor gryte eller dyp panne til 175 °C (350 °F). Legg all kyllingen i pannen og kok i 10 minutter.
  6. 6Snu kyllingbitene og kok i ytterligere 10–15 minutter.
  7. 7Ta kyllingen ut av oljen og legg den på en rist over et bakepapirkledd stekebrett. La den hvile i 10 minutter før servering.