Chef Johns buttermilk-friterte kylling
Lær hvordan du lager den perfekte buttermilk fried chicken med denne enkle oppskriften fra chef john. Sprø ytre og saftig innmat, perfekt til helgen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 ½ pund kylling, delt i 8 biter
- 1 teskje svart pepper
- 1 teskje salt
- 1 teskje paprika
- ¼ teskje tørket rosmarin
- ¼ teskje tørket timian
- ¼ teskje tørket oregano
- ¼ teskje tørket salvie
- ½ teskje hvit pepper
- ¼ teskje cayennepepper
- 2 kopper kulturmelk
- Til den krydrede melblandingen:
- 2 kopper mel
- 1 teskje salt
- ½ teskje paprika
- ½ teskje cayennepepper
- ½ teskje hvitløkspulver
- ½ teskje hvit pepper
- ½ teskje løkpulver
- 2 ½ kvart olje til steking
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen kyllingbiter, svart pepper, salt, paprika, rosmarin, timian, oregano, salvie, hvit pepper og cayenne i en stor bolle for å dekke dem.
- 2Rør inn kulturmelk til kyllingen er dekket. Sett i kjøleskapet i 6 timer.
- 3Bland mel, salt, paprika, cayenne, hvitløkspulver, hvit pepper og løkpulver i en stor, flat skål.
- 4Ta kyllingen ut av kulturmelken og vend hver bit i melet. Rist av overflødig mel og legg dem på en tallerken.
- 5Varm peanøttolje i en stor gryte eller dyp panne til 175 °C (350 °F). Legg all kyllingen i pannen og kok i 10 minutter.
- 6Snu kyllingbitene og kok i ytterligere 10–15 minutter.
- 7Ta kyllingen ut av oljen og legg den på en rist over et bakepapirkledd stekebrett. La den hvile i 10 minutter før servering.